Speltips Leeds – West Ham 11/12: Premier League

Simon Pålsson Publicerat: 11 december 2020

Odds i Premier League fredagen den 11 december 2020 när Leeds United spelar hemma mot West Ham. Vi rekar såklart på förhand.

Leeds United - West Ham United

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betway

Jag är den sista att klaga på den nya traditionen med fredagsmatcher även från Premier League och det underliga just den här veckan är att man rent av valt att skippa matchen i Championship. Den engelska andraligan brukar alltid bjuda på en match om fredagskvällarna, men inte denna veckan.

Det gör att vi kan rikta fullt fokus till Elland Road där hemmalaget Leeds United gäller som favoriter mot West Ham United, åtminstone om vi frågar spelbolagen. Med tanke på att man är ett ganska starkt hemmalag är det kanske inte så konstigt.

Dessutom skiljer det faktiskt inte mer än tre poäng mellan lagen i tabellen och då har man ändå pratat mycket om att West Ham United varit så starka under inledningen på säsongen. Men denna tabell är extremt jämn och ett par vinster åt endera håll kan snabbt göra att lagen klättrar eller faller rakt ner i botten.

Leeds United kan med en vinst på allvar blanda sig i toppstriden och gå upp på samma poäng som West Ham. Formen är också god, även om Leeds United föll mot Chelsea senast. Men återigen kunde man åtminstone bidra med mål i den matchen.

West Ham förtjänade mer mot Manchester United, men hade ömsom otur och ömsom bristande skärpa. Innan dess stod laget dock på tre raka vinster.

Odds på målspelet

Leeds United har varit lite av utropstecknet under delar av inledningen på den här säsongen, men det är också uppenbart hur svårt laget har att hitta en jämn nivå under längre tid. Det är ett lag som är starkt beroende av ett antal spelare och som dessutom har en trupp som ibland kan vara lite väl känslig för skador.

Just skadefrågan riskerar att bli en påtaglig faktor inför mötet mot West Ham denna fredag. Robin Koch, Gaetano Berardi och Diego Llorente kan inte spela. Det kan inte heller Adam Forshaw. Nu närmar det sig spel igen för Pablo Hernandez och Jamie Shackleton, men det känns för tidigt att dessa båda ska in och göra stor skillnad.

I bortalaget är anfallaren Michail Anotnio nu åter på skadelistan efter att ha dragit på sig en ny muskelskada. Verkligen dåligt läge med tanke på att man med honom på planen är ett bättre fotbollslag och då tror jag att man redan hade haft fler poäng. Dessutom är det högst tveksamt om Ryan Fredericks och Andriy Yarmolenko.

I grunden är det två offensiva lag och ett överspel är givet.

Över 2,5 mål spelas till 1,61 gånger såsen hos Betway.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,61
Bolag: Betway
Spelstopp: 21:00, fredag 11 december 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: