Speltips Leeds – West Ham 25/9: Offensiv torka

Martin Efvergren Publicerat: 24 september 2021

Leeds ser ut att gå den berömda ”svåra andra säsongen” till mötes och nu är man i stort poängbehov när West Ham gästar i den sjätte omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 25 september med avspark kl 16.00 på Elland Road.

Leeds – West Ham

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är väl inte utan anledning som man så ofta pratar om den svåra andra säsongen. Leeds United har, åtminstone inledningsvis, fått uppleva vad det innebär.

Efter fem spelade omgångar står man på två poäng och den högintensiva Marcelo Bielsa-fotboll som tog Premier League med storm förra säsongen har, till stora delar, lyst med sin frånvaro. Delvis kan det bero på att motståndarlagen har lärt sig att hantera deras spelsätt på ett bättre sätt, delvis kan det bero på de högre ställda förväntningarna utifrån.

Hursomhelst har man förlorat klart mot Manchester United och Liverpool samt kryssat mot Everton, Burnley och senast, förra fredagen, mot Newcastle. I ligan jagar man således sin första seger men i Ligacupen har man vunnit sina två matcher.

Veckans möte borta mot Fulham slutade mållös men ett delvis roterat Leeds-lag kunde ta sig vidare efter straffsparksläggning.

West Ham United var också de en positiv överraskning men de har lyckades leva upp till de högre ställda förväntningarna inledningsvis. Inför mötet mot Manchester United i ligan i söndags stod man på två segrar och två kryss och därtill en övertygande bortaseger mot Dinamo Zagreb i Europa League.

Där föll man dock för första gången den här säsongen i en relativt jämn match där Man United avgjorde med sitt 2-1-mål i den 89:e minuten. I veckan ställdes man så mot samma motstånd i Ligacupen och lyckades då ta revansch. West Ham tog en imponerande 1-0-seger med ett delvis roterat lag mot ett B-betonat men ändå, på pappret, starkt Man United.

På The Hammers skadelista finns endast Winston Reid medan Leeds har Struijk avstängd och därtill saknas även Ayling, Harrison, Llorente och Koch samt eventuellt även Bamford.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnålare än förväntat

Förutsättningarna är jämna men det är West Ham som står som knappa favoriter hos spelbolagen. Ett spel på bortalagen ger omkring 2.50 gånger insatsen.

Prestationerna under säsongsinledningen talar till West Hams fördel. Därtill har man goda erfarenheter från förra säsongens möten lagen emellan. The Hammers vann då båda mötena, med 2-1 borta och med 2-0 hemma.

Spelbolagen lutar tydligt åt att det här kommer bli en målrik tillställning, men personligen är jag inte så säker på den saken. Leeds var ett av Premier Leagues målgladaste lag förra säsongen, men så har det definitivt inte sett ut i de fyra senaste matcherna.

Det har inte sprudlat om Leeds på samma sätt som under förra säsongen och man har bara gjort 2 mål på de 4 senaste matcherna. Patrick Bamford har bara gjort ett mål hittills och hans medverkan är osäker på grund av en skadekänning.

David Moyes gäng gjorde 8 mål på de två inledande matcherna men deras offensivlusta har mattats något sedan dess.

Leeds saknar flytet och självförtroendet för tillfället och jag tror på en målsnålare match än vad spelbolagen förväntar sig. Bäst spelvärde finner jag i att det kommer göras under 3 mål (asian handicap) till 1.87 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1.87
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 25 september 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: