Speltips Leeds – West Ham 4/1: Viktig bottenmatch

Axel Sjödin Publicerat: 4 januari 2023

Blytunga poäng står på spel i bottenstriden då Leeds och West Ham möts på Elland Road under onsdagen.

Leeds - West Ham

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit tunga säsonger för båda lagen, men kanske framförallt för West Ham som är det lag som kanske underpresterat mest sett till förväntningarna inför säsongen. Till skillnad från många andra lag som har haft tunga inledningar så har West Ham inte lyckats hämta sig ännu och är fortsatt inblandade i bottenstriden.

David Moyes börjar bli pressad nu, hur säker han än var inför säsongen. West Ham är i nuläget bara ovanför nedflyttningsstrecket tack vare målskillnad och har fem raka förluster i bagaget inför onsdagen. Med tanke på vilka ambitioner de hade inför säsongen, med ett par spännande nyförvärv, så är det såklart en horribel säsong än så länge för Londonklubben.

Efter uppehållet så var deras inledande förlust mot Arsenal kanske förväntad, men 0-2-förlusten mot Brentford därefter var desto tyngre. Målskyttet har varit ett återkommande problem för West Ham. Michail Antonio har varit iskall under i stort sett hela den gångna året och Gianluca Scamacca har inte riktigt kunnat fylla rollen som målspruta. I våras räddades de av att Jarrod Bowen öste in mål, men även hans målproduktion har stannat av under hösten.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leeds har stött på tufft motstånd på senaste

Hemmalaget har även de tre matcher utan vinst i bagaget, men har trots allt mött tufft motstånd i form av Tottenham, Manchester City och Newcastle. Att de spelade mållöst mot Newcastle senast innebar dock en viktig poäng som de kanske inte hade räknat med, vilket gör att de nu befinner sig två poäng ovanför strecket.

Att de stoppade Newcastle från att ta sjunde raka segern är starkt i sig, och frågan är om de kan följa upp sin prestation med ännu ett positivt resultat hemma på Elland Road nu. Det faktum att de har en match mindre spelad än samtliga bottenkonkurrenter ger också en trygghet och lite marginal för Leeds, som behövde kämpa in i det sista i våras för att hålla sig kvar.

Hemmaformen har inte varit den bästa för Leeds på senaste dock. De hade en väldigt stark start på säsongen, där de också plockade majoriteten av sina poäng hittills, men har haft en tuff period där segrarna har varit få. De får sätta sitt hopp till West Hams ännu uslare bortaform, då The Hammers bara har tagit fyra poäng totalt på bortaplan hittills under säsongen.

Det känns som en väldigt öppen match, men jag lutar ändå åt Leeds här då West Ham gång på gång misslyckas med att ta sig tillbaka upp på hästen och har sett ganska uddlösa ut framåt. Vi spelar därmed på Leeds med pengarna tillbaka vid oavgjort för 1.87 hos Betsson.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Leeds – Draw no bet
Odds: 1.87
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, onsdag 4 januari 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: