Speltips Leicester – Aston Villa 18/10: Toppmöte!

Martin Efvergren Publicerat: 17 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Säsongen är inte långt gången men när Leicester tar emot Aston Villa så är det ett lite oväntat toppmöte vi har att se fram emot. Av senaste omgången att döma är det fördel bortalaget men ser vi till helheten så är Leicester fortfarande det bättre laget av dessa två.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Leicester hade flugit fram i de tre första omgångarna och därför var det en något oväntat smäll man åkte på mot West Ham senast. Inför det här mötet hade man full pott och tolv gjorda mål på tre matcher men mot gjorde man varken mål eller tog poäng då bortalaget vann med klara 3-0.

I matchen innan hade man besegrat Manchester City med 5-2 på bortaplan och kanske var det så att man trodde lite väl gott om sig själva efter den insatsen. Hursomhelst fick man sig en rejäl näsbränna och nu gäller det att bevisa att den plumpen var en engångsföreteelse.

Nu väntar ett Aston Villa som har full pott efter tre spelade matcher och som, likt Leicester senast, kommer från en insats som imponerade något oerhört. För Dean Smiths gäng besegrade ju som bekant självaste Liverpool med 7-2 innan landslagsuppehållet och det ska bli väldigt intressant att se hur man följer upp en sådan urladdning.

Aston Villa har alltså en match mindre spelad. I de två första omgångarna besegrade man två mindre formstarka lag i Sheffield United och Fulham och med storsegern mot de regerande mästarna därtill så har man onekligen fått en drömstart på den här säsongen.

Aston Villa har Engels, Heaton och Wesley på skadelistan medan hemmalaget fortsatt lär sakna Ndidi och Ricardo Pereira.

Leicester studsar tillbaka

Att Leicester skulle bli att räkna med även den här säsongen hade nog de flesta trott men att förra säsongens bottenlag Aston Villa skulle ha full pott efter tre omgångar är desto mer oväntat.

Efter att ha utskåpat Liverpool senast har tränare Dean Smith en intressant utmaning. Det var ett resultat som gav eko i fotbollsvärlden och nu gäller det att hantera det på rätt sätt.

Brendan Rodgers har liknande erfarenheter, både om man ser till förra säsongens ras efter succén fram till corona-uppehållet och om man ser till den plattmatch man gjorde senast efter att ha kört allt motstånd i de tre första omgångarna.

Aston Villa har fått en drömstart men säsongen är verkligen inte långt gången. Liverpool-matchen var en sådan kväll då allt stämde och studsade lagets väg. Nu krävs det att man kan upprepa den insatsen i match efter match och det är jag tveksam till om det här laget kan förmå.

Trots den senaste omgångens resultat så är Leicester fortfarande ett bättre lag än Aston Villa och det tror jag att man kommer att bevisa här. Leicester har varit strålande i tre matcher av fyra där West Ham-matchen är ett undantag som man dragit lärdom av.

En hemmaseger ger nästan dubbla insatsen och det bedömer jag som klart spelvärt.
Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Leicester vinner
Odds: 2.11
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:15, söndag 18 oktober 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: