Speltips Leicester – Brighton 13/12: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 12 december 2020

Leicester vann efter ett sent avgörande i senaste ligamatchen medan det omvända skedde i Brightons fall. Huruvida detta har någon betydelse för den här matchen låter jag var osagt men likväl bör Leicester vara det vassare laget här.

Leicester – Brighton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos 888sport


Leicester har inlett säsongen övertygande men till förra helgens möte mot Sheffield United kom man med ett par sämre insatser i ryggen. Man hade endast tagit en poäng på de fyra föregående matcherna, Europa League inkluderat, och därför var det nog en extra viktig seger som Jamie Vardy fixade i och med sitt avgörande 2-1-mål i den 90:e minuten.

I torsdags spelade man åter i Europa League i gruppspelets sista omgång där man knep förstaplatsen genom att besegra AEK Athen med 2-0 på hemmaplan.

I Premier League står Leicester på 21 poäng efter 11 spelade matcher och nu har man chansen att haka på i toppen då Brighton gästar på söndagskvällen.

Brighton har skrapat ihop 10 poäng på sina 11 matcher. Man kommer från en relativt bra period där man tagit fem poäng på sina senaste fyra matcher. För två veckor sedan lyckades man ta poäng hemma mot Liverpool efter en sen kvittering men senast mot Southampton föll man med 2-1 efter ett avgörande straffmål med 10 minuter.

Brighton saknar ett par spelare till den här matchen då Lallana, Andone, Walton och Izquierdo finns på skadelistan. Hos hemmalaget saknas Ricardo Pereira, Amartey och Soyuncu.

Fin fotboll förväntas

Brendan Rodgers och Graham Potter är två skickliga managers vars lag oftast står för en intressant och sevärd fotboll. Ser vi till tabellpositionen samt den individuella kvaliteten i de respektive lagen är det dock klar fördel Leicester.

Även när det kommer till bredden till truppen så har Rodgers fler alternativ att laborera med och det har han behövt göra den här säsongen. Leicester har dragits med en hel del skador på bärande spelare så här långt samtidigt som man matchats hårt i och med Europa League och dess täta spelschema.

Nu ser skadesituationen bättre ut och gruppspelet av Europa League är avklarat. Istället går vi nu in i en vecka med Premier League-matcher var tredje dag.

Leicester har dock skaffat sig goda förutsättningar för att fortsatt hänga med i toppen av Premier League. När Brighton står för motståndet kan vi förvänta oss en intressant duell mellan två spelande lag där skillnaden som gör Leicester till ett topplag och Brighton till ett bottenlag går att finna i straffområdena.

Brighton har mycket men det man saknar är den individuella kvaliteten som avgör jämna matcher. De har ingen pålitlig målskytt som Jamie Vardy och de saknar poängspelarna som slår de avgörande passningarna ifrån mittfältet.

Den här säsongen har Potter kontinuerligt valt att spela med tre mittbackar vilket gjort dem mer solida i sin defensiv men samtidigt lite mindre sprudlande i sin offensiv. Spelmässigt kan man tycka att Brighton har gjort sig förtjänta av fler poäng än de 10 man har men samtidigt är det oftast förmågan i den sista tredjedelen som avgör fotbollsmatcher.

Sammantaget ger detta att jag finner ett bra spelvärde i att Leicester kommer att gå segrande här till dryga dubbla insatsen.

Speltips:

Speltips: Leicester vinner
Odds: 2.10
Bolag: 888sport
Spelstopp: 20:15
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: