Speltips Leicester – Brighton 21/1: Skilda formkurvor

Axel Sjödin Publicerat: 21 januari 2023

Ett Leicester som har det kämpigt ställs mot ett glödhett Brighton under lördagseftermiddagens Premier League.

Leicester - Brighton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leicester fortsätter att trampa vatten på den nedre tabellhalvan och ser ut att snart återigen bli indragna i bottenstriden på riktigt ifall den negativa trenden inte vänder. Det lär bli svårt att vända den på lördag då det högt flygande Brighton gästar King Power Stadium i jakten på tre nya poäng i kampen om Europaplatser.

Brighton har sett riktigt bra ut sedan ligaspelet startade upp igen efter uppehållet. De har nu tre segrar på deras fyra senaste matcher, där förlusten kom mot ett väldigt vasst Arsenal som få lag i ligan rår på i nuläget. Roberto De Zerbis manskap ångar i alla fall på och slog Liverpool med klara 3-0 i senast i en match där de rent ut sagt dominerade sina motståndare.

Sett till vilka ekonomiska medel som klubben har att arbeta med så överpresterar de något enormt och De Zerbi har visat sig vara helt rätt man för att bygga vidare på den grund som Graham Potter tidigare har lagt. Brighton är numera inte bara defensivt säkra, de har numera också ett sprudlande offensivt spel som öser in mål för tillfället.

Brighton tillhör också en av de absolut starkaste bortalagen i ligan hittills på säsongen och det är mycket som pekar på att de kan få med sig tre poäng även till helgen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leicester närmar sig bottenstriden igen

Medan Brighton gör mål i överflöd så verkar målproduktionen helt ha stannat av i Leicester. Spelet har inte alltid sett särskilt dåligt ut, men de har trots allt fyra raka förluster i ligan sedan jul och har bara mäktat med ett ynka mål under dessa matcher, där det senaste kom på förra året.

Leicester har en ganska gedigen skadelista, men deras problem den här säsongen har varit större än så. De saknar i alla fall ett flertal spelare, däribland Jonny Evans, James Justin och Boubakary Soumaré, samtidigt som James Maddison och Kiernan Dewsbury-Hall är tveksamma till spel inför lördagen.

Försvaret var ett stort problem under hösten, vilket de har lyckats åtgärda något, men när de trots allt fortsätter att förlora så är det en ganska klen tröst. Leicester är nu bara två poäng ovanför strecket och har inte råd att fortsätta att förlora, men mot Brighton så har de förmodligen inte mycket till val.

Den raka tvåan känns väldigt spelvärd med tanke på hur Brighton har sett ut på senaste. Det är fint spelvärde på det raka spelet, men det tenderar att bli en del mål när Brighton spelar så därmed kryddar vi till det med över 1,5 för att höja oddset lite till 2.50 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brighton & över 1,5 mål
Odds: 2.50
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 16:00, lördag 21 januari 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: