Speltips Leicester – Crystal Palace 4/7: Fokus hemmalaget

Simon Pålsson Publicerat: 3 juli 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Leicester City har mycket kvar att spela för, men Crystal Palace kan egentligen landa säsongen redan nu. Nu möts lagen den 4 juli 2020.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Nu går vi in på upploppsrakan när det kommer till den här engelska ligasäsongen, och det är minsann spänning som råder i flera ändar av den här tabellen. Om vi landar allra längst upp kan vi redan nu gratulera Liverpool till deras titel.

Det är ganska vansinnigt att man nu står på 86 poäng – och därmed kommer att kunna komma över vansinniga 100 poäng när säsongen summeras – och att man dessutom har sjuka 20 poäng ner till närmast jagande lag.

Men det är inte där vi ska landa nu. Det är egentligen inte relevant för det här tipset. Men toppstriden den lever för andra lag, och då avseende andra saker. Primärt är det platserna till Champions League som är intressanta att slåss om, där Leicester City är ett av lagen som ligger bra till.

Manchester City ser ut att redan ha säkrat sin plats, men bakom ettan och tvåan ska en rad klubbar göra upp om de två sista platserna. Leicester City har nu 55 poäng, Chelsea är en poäng bakom och sedan är Manchester United samt Wolverhampton ytterligare två poäng bakom. Väldigt jämnt med andra ord.

För att inte tappa mark i den här striden är det press på lag som Leicester City, som gärna vinner den här typen av matcher. Hemma mot Crystal Palace ska Leicester City nämligen vara favoriter och gå för vinsten.

Crystal Palace är klara

Leicester City har alltså hur mycket som helst kvar att spela för, och kommer gå stenhårt för att vinna den här matchen. På hemmaplan behöver man kanske gå rent under avslutningen på säsongen för att det här ska bli en kul säsong när vi summerar den.

I den här matchen väntar alltså möte med Crystal Palace, som är ett klassiskt mittenlag. Med 42 poäng har man lite för långt upp till en Europaplats (10 poäng) även om det inte är helt omöjligt. Men man har definitivt ingenting med bottenstriden att göra. Kontraktet är redan klart, Crystal Palace kan pusta ut.

Det finns en väsentlig risk att det här påverkar lagets slagkraft negativt, och att man tappar den kraft som behövs för att kunna mäta sig med bättre lag. Crystal Palace är också ett energilag, som blir sämre av att inte ha någonting att spela för.

Leicester City vinner spelas till 1,72 gånger såsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – få 100 kronor i bonus
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Leicester City vinner
Odds: 1,72
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag 4 juli
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo