Speltips Leicester – Everton 1/5: Ödesmatch i botten

Axel Sjödin Publicerat: 1 maj 2023

Leicester välkomnar Everton till King Power Stadium för att spela ett ångestdrypande möte med överlevnad på spel.

Leicester - Everton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen ligger under strecket inför måndagens ödesmatch, och en trepoängare är det enda som något av lagen kan vara nöjda med i dagsläget. Måndagens match är båda lagens bästa chans att plocka poäng i någon av de fem matcher de har kvar att spela.

Leicester har nyligen spelat flera tunga och avgörande bottenmatcher och har åtminstone lyckats hålla hoppet vid liv än så länge. De tog en oerhört tung vinst hemma mot Wolverhampton för ett par omgångar sedan och fick med sig ett kryss borta mot Leeds i den förra omgången. Med tanke på att de bara hade tagit en poäng på deras nio senaste matcher dessförinnan så får de fyra de skrapat ihop nu på slutet ses som en väldigt tacksam utdelning.

Men Everton är förmodligen också deras sista chans som favoriter att plocka tre poäng. Från och med nästa omgång så är det tufft motstånd säsongen ut och får de inte med sig tre på King Power Stadium nu så är det mycket som pekar på spel i Championship nästa säsong.

Kelechi Iheanacho är tyvärr skadad resten av säsongen efter att ha behövt utgå mot Leeds. De får sätta sitt hopp till Jamie Vardy i offensiven, som återigen stod med i målprotokollet i deras senaste match.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Everton har tuffa återstående matcher

Trots att det såg väldigt bra ut när Sean Dyche precis hade tagit över klubben så har det inte riktigt gått i den riktning som de hade hoppats på. Trots det initiala rycket i tabellen så har Everton återigen dalat ned under strecket och har nu inte vunnit på sex raka ligamatcher.

Sättet de har spelat på har också sett ut som ett lag som är på väg ned mot Championship, det har inte alls sett bra ut. När de klarade sig undan nedflyttning förra säsongen så var det med ett oerhört imponerande facit hemma på Goodison Park i slutspurten, men de har inte riktigt fått till samma effekt i år. Då en av deras två återstående hemmamatcher är mot Manchester City så är det på bortagräs detta komma att avgöras oavsett nu.

Då Everton bara har en enda vinst på bortaplan under hela säsongen hittills så är det svårt att se hur de skulle klara sig kvar i Premier League i nuläget. Förlorar de på måndag så ser det oerhört mörkt ut.

Leicester kliver in som favoriter i mötet, men med tanke på hur mycket mål de släpper in så känns inget spel på 1X2-marknaden särskilt säkert inför det här mötet. Istället spelar vi på att båda lagen gör mål för 1.84 gånger pengarna hos Coolbet, vilket har suttit i sju av Leicester åtta senaste matcher.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.84
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, måndag 1 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo