Speltips Leicester – Leeds 31/1: Anfallsfotboll att vänta

Axel Sjödin Publicerat: 30 januari 2021

Vi både tror och hoppas på en färgsprakande match med mål från båda lagen när Leeds gästar Leicester på söndagseftermiddagen.

Leicester - Leeds

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leicester har en mycket bra säsong i Premier League och formen har knappt dalat nån gång. I senaste matchen räddade man en poäng mot Everton och förlängde deras matcher utan förlust till nio matcher inom alla tävlingar. En förlust där hade annars varit första förlusten sedan de senaste mötte just Everton i mitten på december i en match som slutade 0-2 till Everton.

Lagets viktigaste offensiva vapen Jamie Vardy är inte redo för spel efter sin operation, och kommer vara borta i några veckor till. Detta har dock inte hindrat laget från att göra mål. Med kreativa spelare som James Maddison och Harvey Barnes på mittfältet är det alltid farligt framåt. Senaste fick Ayoze Perez ta Vardys plats, men det kan bli Kelechi Iheanacho som får chansen från start mot Leeds.

Utöver Vardy är också Jonny Evans och Wilfred Ndidi tveksamma till spel, vilket är ett slag mot lagets defensiva kvaliteter. Båda dessa spelare har varit tunga pjäser i mittförsvaret och på mittfältet, vilket öppnar upp för möjligheter som Leeds kan utnyttja.

Leeds har tappat fart, men har fortfarande offensiva kvaliteter som kan knäcka vilket försvar som helst.

Leeds överraskade många när de äntligen återkom till Premier League inför årets säsong. De spelade en mycket fartfylld och offensiv fotboll, där en 3-2 vinst var troligare än en 1-0 vinst. På senare tid har laget tappat fart, förmodligen på grund av det mycket pressande matchschemat som England har under vintermånaderna.

Nu har dock laget fått vila i några dagar, där senaste matchen var mot Newcastle i tisdags. Fyra dagar utan match är förhållandevis lång tid i denna säsongens Premier League. Newcastle besegrades med 2-1 men det var en jämn match som kunde slutat annorlunda. Innan det har laget blandat och gett de senaste fem omgångarna.

Leeds förväntas starta med en snarlik startelva som det gjorde mot Newcastle senaste. Llorente är den spelare som inte kommer spela på grund av skada och därför kan försvaret roteras på lite olika sätt vilket aldrig är bra. Framåt är det lagets skyttekung Patrick Bamford och de kreativa mittfältarna Raphinha och Jack Harrison som förväntas måla.

Även om Leicester är favoriter att vinna denna match så känns det troligt att Leeds också kommer lyckas sätta någon boll i kassen. Leeds är ju märkligt nog bättre på bortaplan än hemmaplan i år. Därför spelar vi på att båda lagen gör mål till 1.61 på SpeedyBet.

  Rygga spelet hos SpeedyBet – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.61
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 15:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: