Speltips Leicester – Leeds 5/3: Marsch-effekt?

Martin Efvergren Publicerat: 4 mars 2022

Leicester City tar emot ett Leeds United i stort poängbehov i Premier League. Matchen spelas lördagen den 5 mars 2022 med avspark kl 13:30 på King Power Stadium.

Leicester – Leeds

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leicester City har inte lyckats leva upp till förväntningarna den här säsongen. De flesta såg dem som ett lag som skulle kunna utmana i toppskiktet, men än så länge ser man ut vara ett mittenlag.

Efter 24 spelade matcher har man tagit 30 poäng och ligger just nu på en 12:e plats i Premier League. Man har dock en eller ett par matcher färre spelade än lagen runtomkring i tabellen.

Leicester svarade emellertid för en stark insats då man lyckades ta tre poäng mot ett formstarkt Burnley på Turf Moor i tisdags. Ett spelmässigt övertag gav till slut utdelning då man gick ifrån till 2-0 under matchens sista tio minuter. Det var Leicesters första seger efter fem ligamatcher på vilka man bara tagit två poäng.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1000 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Defensiven är prio

Leeds United är i fritt fall och nu är det amerikanen Jesse Marsch som har fått uppgiften att stoppa blödningen. Marcelo Bielsa fick sparken efter 4-0-förlusten hemma mot Tottenham förra helgen. Det var lagets fjärde raka förlust och totalt har man släppt in 17 mål på dessa matcher.

Efter 26 spelade matcher har Leeds skrapat ihop 23 poäng. Det innebär att man är två poäng före Burnley på nedflyttningsplats. De sistnämnda har dock en match mindre spelad.

Marsch tog över RB Leipzig inför den här säsongen, men fick inte laget att prestera som förväntat. Efter att ha fått sparken därifrån kastas han nu rakt in i hetluften i Premier Leagues alltmer raffinerade bottenstrid.

Leicester och Leeds möttes senast i början av november på Elland Road. Den matchen slutade 1-1. Ett ovanligt målsnålt resultat med tanke på att de här lagen just nu är, i delad position, seriens näst målgladaste lag.

Leeds defensiv havererade under de sista matcherna med Bielsa och totalt har man släppt in 60 mål, vilket är sämst i Premier League. Det är därför inte svårt att se i vilken ände som Marsch, högst sannolikt, kommer att lägga sitt fokus primärt.

Jag räknar med att vi kommer få ett betydligt mer riskminimerande och defensivt orienterat Leeds i den här matchen. Om de lyckas få ihop det återstår att se, men det talar ändå för att det kommer bli mer målsnålt än i lagets senaste matcher. Mitt spel blir därför under 3.5 mål till 1.62 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100% upp till 1000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3.5 mål
Odds: 1.62
Bolag: Bethard
Spelstopp: 13:30, lördag 5 mars 2022
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: