Speltips Leicester – Liverpool 15/5: Allt mörkare moln

Axel Sjödin Publicerat: 15 maj 2023

Båda lagen kämpar i på varsin sida av tabellen då Leicester tar emot Liverpool på King Power Stadium under måndagen.

Leicester - Liverpool

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Eftersom både Leeds och Nottingham Forest lyckades plocka poäng tidigare under helgen så ökar trycket på ett redan pressat Leicester. De har inga lätta matcher kvar på spelschemat och kommer att behöva trolla fram poäng ifall de ska ha någon chans till överlevnad, härnäst väntar ett av ligans mest formstarka lag i form av Liverpool som kämpar för att slå sig in i topp fyra.

Det är svårt att se Leicester ta sig ut ur det hål som de har grävt ned sig själva i och i den senaste matchen fick de höra ett och annat av ilskna tillresta supportrar. De förlorade återigen då de föll med 3-5 borta mot Fulham i en match som aldrig var jämn. Fulham ledde med fyra mål under stora delar av andra halvlek och sett till Leicesters spel är det svårt att se hur de ska kunna hävda sig mot Liverpool och Newcastle i de två kommande omgångarna.

Mycket pekar på att mästarna från 2016 är på väg ned till Championship efter några år av felaktiga beslut utanför planen. Det var dock bara två säsonger sedan de utmanade om Champions League-platser, så förfallet har gått väldigt snabbt. Dean Smith har inte heller lyckats vända på utvecklingen och nu ser det minst sagt mörkt ut.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Liverpool har sex raka segrar

Även Liverpool har haft en dålig säsong, men har lyckats studsa tillbaka framåt slutet. Det var inte längesedan Liverpool harvade runt i mitten av tabellen, men med sex raka segrar i ryggen har de närmat sig fjärdeplatsen med stormsteg. Manchester United vann dock tidigare under omgången, vilket betyder att Liverpool har fyra poäng upp till United och Newcastle med lika många matcher spelade. Det måste därmed ske en mindre kollaps i någon av klubbarna ifall Liverpool ska kunna smita sig in på fjärdeplatsen.

Men deras starka form kan i alla fall ge hopp inför kommande säsong. Det har tidigare pratats en hel del kring huruvida Jürgen Klopp ska kunna vända utvecklingen och om han har en framtid i klubben, men det har han visat sig kapabel till och är knappast ifrågasatt i de egna leden längre.

De är också tunga favoriter när de gästar King Power Stadium på måndag – en match de måste vinna om de vill ha någon som helst chans att nå fotbollens finrum. Liverpool har två raka 1-0-segrar i ryggen, men mot Leicester kan det nog bli ganska målrikt. Hemmalagets har stora problem med defensiven, vilket gör att vi spelar på att gästerna lyckas göra över 2 mål för 1.86 hos Coolbet, vilket innebär att vi får pengarna tillbaka om de gör exakt två mål.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Liverpool över 2 mål
Odds: 1.86
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, måndag 15 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo