Speltips Leicester – Liverpool 28/12: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 28 december 2021

Leicester tar emot Liverpool på King Power Stadium bara en vecka efter att de båda lagen mötte varandra i cupen.

Leicester - Liverpool

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leicester har inte haft mycket till julledighet då avslutningen på året har inneburit två raka möten mot de två lagen i toppen av Premier League. De förlorade som förväntat mötet borta mot Manchester City på Boxing Day med siffrorna 3-6, men matchen hade mycket att bjuda på.

The Foxes hamnade snabbt i ett 0-4-underläge som de i andra halvlek kunde hämta upp till 3-4 innan City senare lyckades punktera matchen. Det är fortsatt defensiven som Leicester har problem med, vilket ligaledarna inte var sena med att utnyttja.

Frågan är hur den kommer att stå upp mot Liverpool som har gjort flest mål i ligan per match såhär långt. Leicester har i alla fall varit klart starkare på hemmaplan under senare tid där de har tre raka vinster om man räknar in Europa League-matchen mot Legia, medan de endast har gått sex matcher utan att vinna på bortagräs i alla turneringar.

De har dock haft det tufft med COVID-19 på senare tid, vilket har klarnat upp nu. Men Leicester har fortsatt en väldigt tung skadelista även utan pandemibekymmer med Caglar Söyüncü, Ricardo Pereira och Jonny Evans borta bland andra.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Liverpool har fått vila lite längre

Liverpools match mot Leeds på annandagen blev uppskjuten så Liverpool har fått vila sedan de ställdes mot Leicester i cupen precis innan jul. De har därmed kanske något fräschare ben än vad deras motståndare har här och går såklart in som rätt tunga favoriter mot ett Leicester som har haft en väldigt tuff höst.

Även The Reds har haft en del bekymmer med COVID-19 men flera nyckelspelare har lyckats återhämta sig inför mötet på tisdag kväll. Bland annat har Virgil van Dijk, Fabinho och Curtis Jones alla blivit friskförklarade och kan stärka truppen här.

Liverpool har gått väldigt starkt under senare tid och hade sex raka vinster inför deras senaste ligamatch mot Tottenham, där tog dock den fina vinstsviten slut efter att matchen slutade 2-2. Krysset innebar att Manchester City kunde koppla ett grepp om ligaledningen och i och med att Liverpool dessutom fick skjuta upp matchen mot Leeds så har gapet till toppen börjat växa. De har inte råd att ta foten av gaspedalen och kommer behöva tre poäng här.

Det råder inga tvivel om att Liverpool är starka favoriter här och mot ett Leicesterförsvar som ligger på 17:e plats i tabellen när det kommer till insläppta mål kommer att få det väldigt tufft mot Salah och kompani. Vi spelar därmed på att Liverpool gör över 2,5 mål här 1.90 hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Liverpool över 2,5 mål
Odds: 1.90
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: