Speltips Leicester – Manchester City 29/10: På uppgång

Martin Efvergren Publicerat: 28 oktober 2022

Ett Leicester City på uppgång gästas av Manchester City i den 13:e omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 29 oktober 2022 med avspark kl 13:30 på King Power Stadium.

Leicester – Manchester City

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leicester City tog bara en poäng på de sju inledande matcherna i Premier League och såg då stundtals ut som ett lag som redan givit upp. Sedan dess har man tagit sig samman och har nu tagit tio poäng på de fem senaste omgångarna.

I söndags stod man för en av sina bästa prestationer den här säsongen då man vann det viktiga bottenmötet borta mot Wolverhampton med klara 4-0.

Dessförinnan hade man slagit Leeds med 2-0 hemma och man har nu bara släppt in ett mål på de fem senaste matcherna. Det är en remarkabel uppryckning med tanke på att man hade släppt in 23 mål fram till dess.

Förbättrad defensiv

Manchester City, med Erling Haaland som frontfigur, har verkligen satt sig i respekt under säsongsinledning. Man är dock alltjämt två poäng efter Arsenal i tabelltoppen och i de senaste matcherna har man inte satt skräck i sina motståndare på samma sätt.

Man City har nu bara vunnit en av sina fyra senaste matcher. I Champions League har man då två raka 0-0-matcher där man senast i tisdags ställdes mot Dortmund på bortaplan. Det krysset gör emellertid att man har säkrat gruppsegern.

Förra helgen tog man emot Brighton i ligan och kunde då studsa tillbaka efter förlusten mot Liverpool. Man vann med 3-1, men det var en match där gästerna bjöd på bra motstånd.

Man City slog Leicester med hela 6-2 senast lagen möttes i vintras i Manchester. Förra höstens möte på King Power blev jämnare då gästerna gick segrande med 1-0.

När de nu möts igen gäller Manchester City, som vanligt, som stora favoriter. Hade det varit för en månad sedan hade en utklassning känts oundviklig, men Leicester har höjt sig rejält på sistone vilket gör det hela något mer ovisst.

Även om Leicester gjorde fyra mål senast så är det framförallt defensiven som har förbättrats. Den kritiserade Daniel Ward har fått hålla nollan i tre raka matcher, vilket lär betyda en hel del för hans självförtroende.

Det ska dock sägas att Leicester har haft ett lättare spelschema på sistone och jag har svårt att se att man ska kunna knipa någon poäng här. Mitt spel blir att Manchester City vinner och att det görs under 4.5 mål totalt till 1.75 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Man City vinner & under 4.5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Expekt
Spelstopp: 13:30, lördag 29 oktober 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: