Speltips Leicester – Manchester United 26/12: Stormöte

Simon Pålsson Publicerat: 23 december 2020

Manchester United kan vara på gång igen och har bra slagläge inför bortamötet med topplaget Leicester City den 26 december 2020.

Leicester City - Manchester United

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det här har varit en säsongsinledning som har lämnat en del övrigt att önska för Manchester United, men i skrivande stund har man också allting i egna händer för att gå upp som serietvå efter 14 spelade matcher.

Med en haltande tabell i Premier League är det inte helt enkelt att dra några stora växlar av vad det är som händer och sker, eller vad som kommer att ske framöver, men vi kan konstatera att Manchester United har bra häng på toppstriden. Väldigt bra häng faktiskt.

Och detta trots att Manchester United har fått utstå kritik hela säsongen. Det har rapporterats om att Ole Gunnar Solskjaer hänger löst, men man är i praktiken tvåa i tabellen (efter 13 fulla omgångar) och är bara ett litet andetag bakom Liverpool som serieledare. Vem hade kunnat tro det sett till kritiken?

På slutet har Manchester United tre raka matcher utan förlust, efter nederlaget mot RB Leipzig i Champions League, och inte minst på bortaplan har man varit dödligt effektiva nästan hela säsongen.

Det är fortsatt så att Manchester United släpper in för många och för enkla mål, men det är också ett lag som tar många poäng. På något sätt. Det gör att man kommer att ha en god chans att ta poäng även mot Leicester City.

Dagens bästa speltips?

Manchester United kommer till den här matchen med tio (!) raka bortavinster i Premier League och även om det känns som smått otroliga siffror ska man vara försiktig med att övertolka dessa. Det känns inte direkt som att laget har dominerat alla matcher, eller tagit idel rättvisa vinster.

Å andra sidan går det ut på att vinna matcherna och exakt hur det går till, eller hur det ser ut, spelar väl egentligen inte lika stor roll?

Manchester United har dessutom ett ordentligt övertag på Leicester City, som man vunnit fyra raka matcher mot i Premier League. Det är inte heller en slump, även om det inte heller ska övertolkas.

Leicester City ligger just nu tvåa, men har ett par svidande förluster bakom sig från november och framåt. Men senast vann laget mot Tottenham Hotspur och visade sig därmed vara ett lag för toppstriden. Det tycker jag att man kan slå fast efter den matchen.

Över 2,5 mål spelas till 1,68 gånger smeten hos Betsafe.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,68
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 13:30, lördag 26 december 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: