Speltips Leicester – Newcastle 7/5: CL-fokus

Simon Pålsson Publicerat: 7 maj 2021

Champions League är målbilden för Leicester City, som behöver tre poäng hemma mot Newcastle United den 7 maj 2021.

Leicester City - Newcastle United

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är ställt utom allt rimligt tvivel att den här säsongen blir spännande på slutet i Premier League, men inte så mycket i bottenstriden. Med fyra matcher kvar att spela har Fulham, under strecket, totalt nio poäng upp till säker mark. Ska det ens gå att vända på?

Newcastle United är laget man måste passera i tabellen och för deras del handlar det egentligen bara om ett knipa ett par poäng till för att vara helt säkra på att få stanna i Premier League.

Men med tanke på hur formen ser ut hos konkurrenterna skulle jag våga hävda att det i praktiken redan är avgjort för deras del. Det är helt enkelt inte ett hot med Fulham där bakom.

Men Newcastle United kommer fortsätta att ligga lågt, ligga på rulle och försöker ta ett par poäng här eller där. Det är det som kommer att döda spänningen helt.

Annat är läget i Leicester City, som ser ut att gå till Champions League nästa säsong, men som behöver avsluta med några vinster till för att känna sig helt trygga i den övertygelsen.

På hemmaplan har man vunnit tre raka matcher bara i april månad och kommer därmed in med huvudet högt inför matchen mot Newcastle United.

Odds i Premier League

James Justin och Harvey Barnes har inte kunnat spela på ett bra tag för Leicester City, som inte heller i den här matchen kommer att kunna spela med dessa båda spelare. Å andra sidan ska det inte påverka slagkraften nämnvärt. Wes Morgan är inte heller tillgänglig, tror jag, men det är inte en spelare för startelvan ändå.

Då är tappen betänkligt värre för Newcastle United, som har Fabian Schär borta med en avstängning. Det är en spelare som nyligen kommit tillbaka efter en längre skadeperiod och som ofta är bra när han får spela.

Ryan Fraser, Karl Darlow, Jamaal Lascelles och Isaac Hayden är alla borta med skador för detta ganska sargade Newcastle United, som dock har en stark offensiv i perioder.

Som tabellen ser ut ska det mycket till för att Newcastle United tappar sitt kontrakt, men för Leicester City behövs det nya poäng för att hålla hårt i Champions League-platsen.

Båda lagen göra mål spelas dock till 2,00 gånger såsen hos CampoBet. Leicester City har en tendens att öppna upp matcherna.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 2,00
Bolag: William Hill
Spelstopp: 21:00, fredag 7 maj 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: