Speltips Leicester – Southampton 16/1: Sluggerfest

Simon Pålsson Publicerat: 15 januari 2021

Lördagens sena match i Premier League har alla förutsättningar att bli en sluggerfest mellan Leicester och Southampton den 16 januari 2021.

Leicester - Southampton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är en fantastisk fotbollslördag som väntar i den engelska fotbollen, med inte mindre än fem matcher som delas upp på olika avsparkstider under dagen. Perfekt för den som inte har någonting annat inplanerat med andra ord.

Det är inte heller en dålig match som rundar av kvällen, när Leicester City ska spela hemma mot Southampton med avspark vid 21:00 svensk tid.

Det här är två lag som på lite olika sätt har imponerat under inledningen på säsongen och som i en haltande tabell har goda chanser att slåss om Europaplatser hela vägen in i mål.

Leicester City ligger för närvarande på Champions League-plats och jag skulle gissa att det är den målsättningen som man har enats om internt. Men med tanke på hur tabelläget ser ut har man också en bra chans att slåss om en ligatitel. Med bara fyra poäng upp till serieledande Manchester United just nu.

Men då krävs det att man radar upp vinster nu och de två kryssen som man har åp sistone, på sina fyra senaste, duger inte i längden.

Det gör att jag tror på en ganska offensiv historia här, med ett hemmalag som vågar gå för att vinna, och som alltid är bäst när man spelar den typen av fotboll.

Minns ni 0-9-matchen?

Southampton har också imponerat och har med sin fina segerrad, och bara fyra förluster på 17 omgångar, smugit med i toppen. I skrivande stund ligger man på sjundeplatsen och har därmed en bra chans att nå Europa League-kvalet om man fortsätter så här.

Men det är inte enkelt för en klubb i den här storleken att orka med hela vägen in i mål. Man ska ha med sig att inte ens halva säsongen när spelad.

Däremot har man sju raka bortamatcher utan förlust, och har dessutom tre raka hållna nollor i Premier League. Ett imponerande facit rakt igenom.

Så sent som förra säsongen föll Southampton dock med helt otroliga 0-9 mot Leicester City och det om någonting kan sitta som en kil i hjärtat än idag. Däremot tror jag inte att det spelar någon större roll inför matchen i fråga.

Över 2,5 mål spelas till 1,95 gånger såsen hos Betfair.

  Rygga spelet hos betfair – Hämta 100 kr riskfritt!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,95
Bolag: Betfair
Spelstopp: 21:00, lördag 16 januari 2021
TV-matchen: viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: