Speltips Leicester – Tottenham 16/12: Präglat av pandemin

Axel Sjödin Publicerat: 16 december 2021

Förutsatt att matchen inte blir uppskjuten så tar Leicester emot Tottenham på King Power Stadium under torsdagskvällen.

Leicester - Tottenham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är två lag som drabbats hårt av COVID-19 som ställs mot varandra på torsdagskvällen och det är det som står i fokus för mycket av medierapporteringen kring matchen. Det är dessa två trupper som varit hårdast drabbade i England under senaste veckan och nu ställs de mot varandra på torsdagen.

Trots att Leicester hade sju spelare borta på grund av pandemin så lyckades de i alla fall ta en väldigt viktig seger mot Newcastle senast. De vann med övertygande 4-0 och spelade faktiskt bättre än på länge anmärkningsvärt nog.

Med tanke på den tunga period som Leicester har i ryggen så var det tre oerhört tunga poäng som kasserades in i helgen. Dessförinnan har de bara vunnit en av sina sex senaste ligamatcher och bara tagit 5 av 18 möjliga poäng under samma period. Deras Europa League-drömmar krossades också förra torsdagen då de föll från gruppledning ned till Conference League när de förlorade det viktiga bortamötet mot Napoli.

Vi får se ifall Leicester kan fortsätta bygga på resultatet de fick med sig mot Newcastle, men de får i alla fall fortsatt klara sig utan Jannik Vestergaard, Kelechi Iheanacho, Ademola Lookman och Daniel Amartey bland annat.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två uppskjutna matcher för Tottenhams del

Tottenham har inte varit lika transparenta kring vilka spelare som har varit borta på grund av COVID-19, men Son Heung-Min, Lucas Moura, Oliver Skipp och Emerson Royal är i alla fall några av namnen som tros ha ådragit sig sjukdomen och därmed är borta.

Spurs har fått ställa in två matcher på grund av det rådande läget, både den avgörande matchen borta mot Rennes i Europa League och matchen mot Brighton i helgen i ligan. Då deras match mot Burnley dessutom blev uppskjuten på grund av snöoväder för ett par veckor sedan så innebär det att de nu har två hängmatcher på övriga toppen.

Då Tottenham verkar vara på rätt väg under Antonio Contes ledning så är det inte alls orimligt att tro att de till och med kan lägga beslag på fjärdeplatsen efter dessa är spelade då West Ham bara ligger tre poäng före med två fler matcher spelade.

Först behöver de dock ta sig ut ur pandemikrisen i truppen och även om de har tre raka segrar i ligan i ryggen så blir det väldigt svårt att förutspå vilket Tottenham det är som dyker upp mot Leicester. Hemmalaget har dock bevisat att de kan spela bra trots frånvaron och därmed lutar jag mer åt hemmasegern här, trots Tottenhams uppsving i form. Vi spelar helt enkelt på Leicester med pengarna tillbaka vid oavgjort här för 1.68 hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Leicester – Draw no bet
Odds: 1.68
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:30
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: