Speltips Leicester – Tottenham 19/1: Fördel Spurs

Martin Efvergren Publicerat: 19 januari 2022

Ett Leicester City på uppgång tar emot Tottenham Hotspur i Premier League. Matchen spelas onsdagen den 19 januari 2022 med avspark kl 20:30 på King Power Stadium.

Leicester – Tottenham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leicester City hade ett positivt momentum inför den match man skulle ha spelat i helgen mot Burnley. Nu blev det mötet inställt och man har inte spelat match sedan den 8:e januari. Då besegrade Leicester Watford i FA-cupen med 4-1 på hemmaplan.

I Premier League har man ännu inte spelat någon match sedan årsskiftet, men man avslutade det gångna året på bästa sätt. Man kunde då vinna med 1-0 hemma mot Liverpool efter att ha svarat för en riktig krigarinsats. Två dagar tidigare hade man förlorat borta mot Manchester City i en svängig tillställning som slutade med siffrorna 6-3.

Leicester står därmed på 25 poäng efter 18 spelade matcher. Tottenham Hotspur har också de bara spelat 18 matcher och på de har man tagit 33 poäng.

I Premier League har Tottenham spelat en match sedan nyår och det var på nyårsdagen då man slog Watford med 1-0 på bortaplan. Därefter har man spelat tre cup-matcher. I semifinalen av Ligacupen föll man både borta och hemma mot Chelsea och däremellan slog man, med problem, ut Morecambe ur FA-cupen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett Leicester med stora avbräck

Vi har alltså att göra med två lag som halkat efter i spelschemat på grund av inställda matcher. Tottenham är fyra poäng efter West Ham som innehar fjärdeplatsen, men man har då hela fyra matcher färre spelade än lokalrivalen.

Leicester är förstås också de på jakt uppåt i tabellen efter en sämre höst. Till deras nackdel hör dock att man har en diger frånvarolista för närvarande. De lär få klara sig utan Vardy en längre tid på grund av en lårskada. Därtill saknar man ett flertal andra spelare, framförallt på grund av de afrikanska mästerskapen. Iheanacho, Amartey, Mendy och Ndidi är alla otillgängliga av den anledningen.

Hos Tottenham saknas Son, Reguilon och Dier.

Ser vi till truppstatusen är det alltså fördel Spurs och de gäller också som knappa favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett spel på bortalaget ger omkring 2.43 gånger insatsen.

Det här är första gången de här lagen möts den här säsongen. Senast de möttes var i våras, då vann Tottenham med 4-2 i Leicester.

Antonio Conte och hans manskap räckte inte till i mötena mot Chelsea i Ligacupen, men här tycker jag att man bör ha goda chanser att studsa tillbaka. Leicester är ordentligt försvagade och därtill är risken att man är något ringrostiga.

I Premier League är Conte fortsatt obesegrad och det tror jag att han kommer förbli även efter den här bataljen. Mitt spel blir Tottenham 0 (asian handicap) till 1.71 gånger insatsen hos Expekt. På så vis får vi tillbaka insatsen om matchen slutar oavgjort.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Tottenham -1 (asian)
Odds: 1.71
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:30, onsdag 19 januari 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: