Speltips Leicester – Tottenham 23/5: Dramatik utlovas

Axel Sjödin Publicerat: 22 maj 2021

Sista omgångens toppmöte mellan Leicester och Tottenham kan komma att avgöra båda lagens chanser till att spela i Europa nästa år.

Leicester - Tottenham

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter att ha förlorat mot Chelsea i sexpoängaren tidigare i veckan så tappade Leicester inte bara tredjeplatsen till motståndarna, Liverpool gick även förbi dem i tabellen och plötsligt sitter Leicester på femteplatsen med en omgång kvar att spela. The Foxes har sett nästan säkra ut för Champions League-spel under hela våren men tappade alltså sin topp fyra-placering inför sista omgången vilket måste kännas oerhört bittert för klubben.

Leicester har alltså inte saken i egna händer längre och kommer att behöva hjälp från Crystal Palace som måste ta poäng från Liverpool eller Aston Villa som behöver plocka poäng från Chelsea. De har alltså två chanser om de vinner mot Tottenham på söndag, även om Liverpool och Chelsea såklart är favoriter i sina respektive matcher.

Även om de inte tar sig till Champions League så kan de i alla fall trösta sig med att de vann FA-cupen förra helgen mot just Chelsea som ställt till det för dem i ligan. Men det är nog svårt att inte ha en bitter eftersmak i munnen trots allt ifall det inte skulle gå vägen på söndag. Formen har varierat på senaste och trots vinster mot Chelsea i cupen och Manchester United i ligan nyligen så har det inte räckt när de förlorat mot Newcastle och kryssat mot Southampton. Det var där de eventuellt tappade sin CL-plats.

Inför ödesmatchen på söndag får Brendan Rodgers klara sig utan James Justin, Harvey Barnes och Jonny Evans som alla är borta med skador. Kelechi Iheanacho återvänder dock till startelvan på söndag, vilket är goda nyheter för hemmalaget.

Spurs har tre olika utgångar

Tottenham spelar också för Europaplatser inför nästa säsong och lär knappast lägga sig platt för Leicester under söndagen. De innehar sjundeplatsen för tillfället vilket innebär spel i det nylanserade Europa Conference League nästa år som ska vara den tredje divisionen i Europa bakom Champions League och Europa League. De har dock två lag precis bakom dem i Everton och Arsenal samtidigt som de vid vinst kan sno åt sig sjätteplatsen och Europa League-spel om West Ham skulle förlora.

Beroende på hur deras egen och de andra matcherna slutar så finns det alltså tre olika utgångar för Tottenham inför nästa säsong. Leicester på bortaplan är verkligen inte en match man vill ställas inför vid ett sådant avgörande läge och det är inte alls otroligt att Spurs missar Europa helt och hållet nästa år. De har verkligen ingen bra säsong i ryggen så det hade nog inte chockat många vid det här laget. Deras förlust mot Aston Villa i onsdags var kanske spiken i kistan för deras europeiska ambitioner.

Det kommer i alla fall inte vara skador som står ivägen för dem då den enda spelaren av vikt på frånvarolistan kommer att vara Ben Davies. I övrigt så kan Gareth Bale och Harry Kane mycket väl spela deras sista match för Spurs på söndag, vilket kommer kännas vemodigt för många.

Båda lagen har missat sina chanser i sluttampen, men Leicester med fördel av hemmaplan har definitivt sett vassare ut än vad Tottenham gjort i år. De har en högre nivå och kommer inte spara på krutet här i säsongens sista omgång. De måste vinna för att ha en chans och jag tror att de lyckas. För 2.00 hos Campobet spelas alltså raka ettan här.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Leicester vinner
Odds: 2.00
Bolag: Campobet
Spelstopp: 17:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: