Speltips Leicester – West Ham 28/5: Måste vinna

Axel Sjödin Publicerat: 28 maj 2023

Leicester ställs mot West Ham i den sista omgången där vinst är det enda som gäller för överlevnad.

Leicester - West Ham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Klubben som vann sin första Premier League-titel någonsin 2016 sedan står nu på gränsen till att åka ut ur högstadivisionen sju år senare. Inför den sista omgången måste de vinna mot West Ham, samtidigt som Everton inte får vinna mot Bournemouth, för att Leicester ska kunna klara sig kvar.

The Foxes har ingenting i egna händer inför den sista rundan, men det är på intet sett ett orimligt scenario som krävs för att de ska kunna klara sig kvar i högstaserien till nästa år. Med tanke på den höjd de har fallit från under de senaste åren är det trots allt ovant att se Leicester i dessa sammanhang, men det har gått oerhört tungt för dem under hela säsongen.

De inledde svagt och lyckades aldrig gräva sig ut ur det hålet det grävde. Under våren har det sett håglöst och oinspirerat ut och det spelar säkert in att ett stort antal spelare sitter på utgående kontrakt och därmed inte har några planer på att följa med Leicester på ett eventuellt äventyr nere i Championship. Kämpaglöden har inte funnits där, trots att de rimligtvis har ett alldeles för bra spelarmaterial för att halka ned.

De har tyvärr en rätt rejäl skadelista inför den sista och avgörande omgången, men hoppas kunna göra det som krävs hemma på King Power Stadium mot ett West Ham som inte har något att spela för.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

West Ham har sett bättre ut under våren

Deras motståndare har knappast heller imponerat under säsongens gång, men har lyckats distansera sig från bottenstriden framåt slutet av vårkanten. För West Hams del ligger allt fokus numera på Conference League-finalen mot Fiorentina, men finalen är över en och en halv vecka bort och det lär knappast vara tal om att vila spelare inför säsongens sista match.

West Ham har i alla fall ingenting att kämpa för i ligaspelet, men det hindrade dem inte från att slå ett desperat Leeds med 3-1 i den senaste omgången. David Moyes lär försöka hålla en relativt skadefri trupp i matchform inför junis viktiga final och de lär inte vara sugna på att ge bort något gratis mot ett Leicester som har varit en direkt konkurrent om Europaplatserna under tidigare år.

Leicester har inte heller haft en särskilt bra statistik hemma på King Power Stadium under senare tid, men man ska heller aldrig underskatta klubbar som kämpar för sin överlevnad i de avslutande omgångarna. Försvarsmässigt har det dock verkligen inte sett bra ut för hemmalaget och hur desperata Leicester än är kan det nog bli svårt att hålla nollan. Därmed spelar vi på att båda lagen gör mål kombinerat med över 2,5 mål för 1.93 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM
Odds: 1.93
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 28 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo