Speltips Leicester – West Ham 4/10: Glödhett hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 3 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Med tre segrar och tolv gjorda mål efter tre spelade matcher har Leicester fått en drömstart på säsongen. Nu väntar ett West Ham som blandat och gett och som lär få det hett om öronen här.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Leicesters 5-2-seger borta mot Manchester City i söndags var ett statement hette duga. Leicester City är tillbaka.

Efter en svag avslutning av förra säsongen var det en aning osäkert huruvida Brendan Rodgers manskap skulle bli ett lag för toppstriden även den här säsongen. Men med tre segrar och tolv gjorda mål efter tre spelade ligamatcher har man fått precis den start som man behövde för att skingra de frågetecken som sommarens prestationer gav upphov till.

Framförallt är det då förra helgens otroligt underhållande drabbning mot Man City som vittnar om lagets slagstyrka. Förra säsongens skyttekung Jamie Vardy gjorde tre mål och har totalt gjort fem på de tre inledande matcherna. Att han fortsätter vara en målgarant är förstås också det ett oerhört viktigt besked.

Nu väntar ett West Ham som förlorade sina två inledande matcher mot Newcastle och Arsenal men som, något överraskande, dängde till Wolverhampton med hela 4-0 i söndags.

Till skillnad från Leicester har man också spelat en Ligacup-match i veckan då man i onsdags fick stryk av av Everton med 4-1. David Moyes valde dock att rotera laget på de flesta positionerna och känslan är nog ändå relativt god efter den fina prestationen i den senaste ligamatchen.

West Ham har Wilshere, Cullen och Diop på skadelistan medan Leicester lär få klara sig utan Ndidi, Gray, Benkovic och Ricardo Pereira.

Leicester kan också föra matcher

Vad gäller offensiven och målproduktionen är det inget lag som har övertygat mer än vad Leicester har gjort så här långt. Mot Manchester City fick man en väldigt gynnsam matchbild där man kunde försvara sig lågt samtidigt som man gavs otroligt stora ytor som man kunde utnyttja i sitt sylvassa omställningsspel där en viss Jamie Vardy har få övermän i världen just nu.

Den förväntade matchbilden i den här hemmamatchen mot David Moyes West Ham lär bli någonting helt annat. Precis som Brendan Rodgers gjorde senast så lär Moyes formera en fembackslinje medan Leicester kommer att föra spelet mot ett väl samlat försvar och en hel del giftiga offensiva omställningsspelare.

På så vis lär rollerna bli de omvända utifrån Leicesters perspektiv. Men utifrån hur väl man lyckades hantera den typen av lag i de två första matcherna mot West Bromwich och Burnley talar det mesta för att Leicester har goda möjligheter att hantera en mer defensivt inriktad motståndare.

Leicester har fått en drömstart och med det självförtroende man nu kommer med till den här matchen så har jag mycket svårt att se West Ham ska kunna stoppa dem. West Ham har en hög höjd och en hel del skickliga spelare men ojämnheten ser än så länge ut att vara för stor.

Leicester är oerhört trygga i Brendan Rodgers filosofi där metodiken är tydlig och kontinuiteten i det de gör borgar för att man är i toppskiktet av tabellen för att stanna. Det mesta talar för att man kommer att vinna den här matchen och det offensiva flow de är i just nu gör att jag tror att man kommer att gå segrande och det spelas till ett väldigt spelvärt odds hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Leicester vinner
Odds: 1.68
Bolag: Betsson
Spelstopp: 13:00, söndag 4 oktober 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: