Speltips Liverpool – Aston Villa 10/4: Tuff nöt

Simon Pålsson Publicerat: 10 april 2021

Liverpool övertygade inte i veckans Champions League och spelar nu hemma mot ett svårspelat Aston Villa i Premier League den 10 april 2021.

Liverpool - Aston Villa

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det finns många poäng kvar att spela om och hoppet är det sista som överger Liverpool i det här läget, men det ser mörkt i tabelltoppen. Risken är överhängande att Liverpool inte får spela i Europa nästa år.

Det ser också ut som att man, efter 3-1 borta mot Real Madrid, åker ur Champions League i kvartsfinal den här säsongen. Det kan dock vara precis vad man behöver för att kunna rikta sig helt och fullt mot ligaspelet.

I skrivande stund har man bara tre poäng upp till Champions League-platsen, men då ska man också passera totalt tre lag. Samtidigt som Aston Villa (fem poäng bakom) och Everton (två poäng bakom) har en match mindre spelad och gärna blandar sig i fighten också.

Det här blir således en nyckelmatch för båda lagen och det lag som eventuellt vinner här sitter i ett bra utgångsläge inför avslutningen. Förlorarna kanske kan glömma Champions League trots allt.

Tight match väntar

Nog blir det en faktor hur lagens respektive skadeläge ser ut och för såväl Liverpool som Aston Villa har det här varit en följetong som har satt en viss ton på säsongen.

Allra värst har det såklart varit för Liverpool, som inte ogärna hamnar i en slags beroendeställning till sitt eget narrativ som säger att de svaga resultaten beror på att man faktiskt har haft många viktiga spelare borta under lång tid.

Men det är ett resonemang som inte jag köper och jag tror inte heller att supportrarna är helt bekväma med att Liverpool skyller ifrån sig. I januari månad hade man chans att reparera skadorna, men det gjorde man inte direkt.

Davies och Kabak anslöt då, men det är inte ersättare i paritet med Liverpools ordinarie spelare i backlinjen. Joel Matip, Virgil van Dijk och Joe Gomez kan fortfarande inte spela för Liverpool i nuläget. Nu saknas också jordan Henderson och Caoihmin Kelleher inför den här matchen.

I Aston Villa finns det en enda spelare som inte FÅR vara skadad och det är Jack Grealish. Men såklart finns han inte med här.

Liverpool har otroliga sex raka förluster på hemmaplan i Premier League, man kan man verkligen förlora här också?

Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1,84 gånger såsen hos Hajper. Det sprudlar inte om Liverpool och Aston Villa är starka bakåt.

  Rygga spelet hos hajper – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1,84
Bolag: Hajper
Spelstopp: 16:00, lördag 10 april 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: