Speltips Liverpool – Aston Villa 11/12: Gerrards återkomst

Martin Efvergren Publicerat: 10 december 2021

Steven Gerrard återvänder till Anfield då hans Aston Villa ställs mot ett formstarkt Liverpool i Premier League. Matchen spelas lördagen den 11 december 2021 med avspark kl 16:00.

Liverpool – Aston Villa

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jurgen Klopp kunde rotera stora delar av startelvan då hans Liverpool besegrade AC Milan på bortaplan i den sista rundan av Champions Leagues gruppspel i tisdags. Det var ett styrkebesked som heter duga som också innebar att man tog sin sjätte raka seger samt att man vann alla sina sex matcher i CL-gruppspelet.

Formen är med andra god inför mötet mot Liverpool-legendaren Steven Gerrards Aston Villa. Han lär bli varmt mottagen av hemmapubliken och kommer vara den stora huvudpersonen inför och under den här matchen.

Aston Villa har fått en ganska tydlig positiv Gerrard-effekt sedan han tog över tränarposten i början av november. Då hade Birmingham-klubben fem raka förluster. Sedan dess har man vunnit tre av fyra matcher.

Förra helgen besegrade man Leicester med 2-1 hemma och dessförinnan föll man med samma siffror hemma mot Manchester City.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Liverpool övertygar stort

Liverpool har vunnit sina två senaste CL-matcher trots att man har vilat stora delar av den ordinarie elvan. Ändå har man vunnit båda matcherna mot storlagen Porto och AC Milan som, till skillnad från Liverpool, haft att allt att spela för.

Det gör att man kommer med fräschare ben till den här matchen och det bevisar hur stark Klopps organisation är. De är ett av ytterst få lag i världen som klarar att bibehålla en så pass hög nivå med en B-betonad startelva.

Liverpool står förstås som klara favoriter hos spelbolagen inför det här mötet. En rak etta ger endast omkring 1.25 gånger insatsen.

Det mesta talar för att Steven Gerrard kommer gå poänglös från det här mötet, men han har på ett tydligt vis fått Aston Villa att höja sig ganska markant. Framförallt har man sett solidare ut bakåt efter att tidigare ha släppt in för många enkla mål. Gerrard lär ha stor respekt för Liverpools vassa offensiv och kommer högst troligen prioritera en tight defensiv.

Liverpool är spetsiga framåt men man är också svåra att få hål på. Man har bara släppt in ett mål på sina fyra senaste ligamatcher och jag tror man har ganska goda chanser att lyckas hålla nollan igen.

Med en matchbild där Liverpool dominerar och trycker på kommer Aston Villa oftast ha långt till mål Liverpool-målet. Det gör att jag finner bäst spelvärde i att Liverpool vinner och håller nollan i den här matchen. Det spelas till 2.14 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Liverpool vinner & håller nollan
Odds: 2.14
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 11 december 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: