Speltips Liverpool – Aston Villa 3/9: Tuff motståndare

Axel Sjödin Publicerat: 2 september 2023

Vi bjuds på en väldigt fin fotbollssöndag från England. Först ut är mötet mellan Liverpool och Aston Villa på Anfield.

Liverpool - Aston Villa

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Vi fick se en bragdartad insats från Liverpool förra helgen, då de lyckades vända och vinna borta mot Newcastle med en man mindre på plan. Även Aston Villa har sett bra ut i deras senaste matcher, och nu väntar ett väldigt intressant möte på Anfield.

Spelschemat i början på säsongen är verkligen inte det lättaste för Liverpools del, då detta blir den tredje stormatchen på de första fyra omgångarna. Men hittills har de klarat sig med bravur, då de står på sju poäng inför omgången och är klara favoriter inför söndagens drabbning.

Föryngringsprocessen har fortsatt även den här säsongen, där det framförallt är mittfältet där nytt blod har hämtats in. Bristen på erfarenhet och rutin kostade dem en del förra året, men Jürgen Klopp verkar ha lyckats svetsa samman gruppen bättre nu och än så länge har de sett riktigt spännande ut.

Det hade kanske varit lite andra tongångar kring klubben om nu Newcastle dödat matchen med ett 2-0 senast, men sättet de vann på var oerhört imponerande. Med Darwin Núñez otroliga avslut så behöver Liverpool inte mycket för att vinna en match.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Aston Villa har studsat tillbaka

Aston Villa fick en chockartad säsongsinledning då de åkte på en 1-5-förlust på St James’ Park, men har sedan dess repat sig väldigt väl. De har lyckats besegra både Everton och Burnley med övertygande siffror, och har dessutom hunnit köra över Hibernian i Conference League-playoffet med totalt 8-0 i målskillnad.

Det finns väldigt mycket kvalitet i detta Aston Villa, och man ska nog passa sig för att dra för stora växlar av förlusten mot Newcastle. Resultatet speglade knappast matchbilden, och jag tror inte att de kommer åka på en sådan förlust under säsongen igen. I mitt tycke är Liverpool lite väl stora favoriter här, även om de har imponerat. Unai Emerys Aston Villa är verkligen ingen lätt motståndare och de lär vara väldigt sugna på att bevisa sig i en stormatch som den här.

Emery har dock en del skador att ta hänsyn till. Även Emiliano Martínez har åkt på en lätt skada som gör att han är lite tveksam till spel här, vilket hade varit ett tungt avbräck. Även Liverpool har ett tungt avbräck i form av Virgil van Dijk, som drog på sig ett rött kort senast och är avstängd här. Med dessa defensiva avbräck i åtanke så känns överspelet ännu bättre på en match som redan hade hög målpotential. För 1.68 gånger pengarna spelar vi därmed på över 2,5 mål och att båda lagen gör mål hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM
Odds: 1.68
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 3 september
TV: 
Stream:  viaplay logo