Speltips Liverpool – Chelsea 21/1: Haltande storklubbar

Axel Sjödin Publicerat: 20 januari 2023

Lördagen inleds med ett något udda stormöte mellan Liverpool och Chelsea då båda lagen nätt och jämnt ligger på den övre tabellhalvan.

Liverpool - Chelsea

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är verkligen inte ofta vi får se ett möte mellan dessa båda lagen i det skick som de är i för tillfället. Tabellnian Liverpool välkomnar i alla fall Chelsea, som håller till en placering nedanför, till Anfield under lördagen och tre poäng hade verkligen behövts för båda lagen i nuläget.

Det känns inte rätt att skriva bort båda dessa lag från topp fyra-placeringar ännu, men faktum är att de har tio poäng upp till Newcastle på fjärdeplatsen och varken Liverpool eller Chelsea känns som att de är på gång ännu. Klopps Liverpool höll på att studsa tillbaka lite med fyra raka segrar i ligan, men det har följts upp av en 1-3-förlust mot Brentford och en efterföljande 0-3-förlust mot Brighton där motståndarna var klart bättre i båda fallen. Mot Brighton var det rent av en överkörning från De Zerbis manskap.

Liverpool har fortfarande uppenbara svagheter och är väldigt ojämna i sina prestationer för tillfället. Det är kanske inte så konstigt med tanke på hur många unga spelare som ges plats i startelvan, bredvid ett antal riktiga veteraner.

De lyckades i alla fall studsa tillbaka lite med en vinst mot Wolverhampton i FA-cupen tidigare i veckan, vilket kanske kan stärka självförtroendet inför lördagens möte. De saknar fortfarande några spelare, framförallt Virgil van Dijk och Roberto Firmino, där den sistnämnde är tveksam till spel, men det är inget mot Chelseas situation.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Chelseas skadekris fortsätter

Gästerna har haft en riktigt tuff period i ligaspelet där deras väldiga skadekris har stått i fokus. Även ifall de skulle lyckas repa sig framöver så har den här tuffa perioden gjort att de kommer att ha svårt att blanda sig in i topp fyra-striden fram till våren.

Att både Reece James och Ben Chilwell är tillbaka i träning är i alla fall väldigt positiva nyheter, då Chelsea är väldigt beroende av sina ordinarie ytterbackar, men de kommer nog inte att kunna komma till spel redan nu till helgen. Joäo Felix är fortfarande borta sedan hans onödiga röda kort mot Fulham och med ytterligare skador på offensiva spelare så kan det mycket väl bli så att det dyra nyförvärvet Mykhailo Mudryk får chansen får chansen från start.

Formen har inte alls varit bra för Chelseas del, men de tog i alla fall en viktig seger mot ett tillika formsvagt Crystal Palace i den senaste omgången. Detta blir en betydligt tuffare uppgift och Chelsea har gång på gång tillslut inte räckt till när de stöter på svårare motståndare under deras skadekris. Därför spelar vi på dubbelchans 1X kombinerat med att båda lagen gör mål för totalt 2.05 gånger pengarna hos Lucky Sports, då Liverpools defensiv har varit långt ifrån fläckfri.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & BLGM
Odds: 2.05
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 13:30, lördag 21 januari 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: