Speltips Liverpool – Crystal Palace 23/5: Allt i egna händer

Axel Sjödin Publicerat: 22 maj 2021

Dramat kring Champions League-platserna fortsätter in i sista omgången då Liverpool välkomnar Crystal Palace till Anfield.

Liverpool - Crystal Palace

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var nog inte många som hade kunnat tro att Liverpool skulle lyckas återhämta sig efter den horribla period de hade under våren där de förlorade sex av sju matcher i rad i ligan och sjönk som en sten i tabellen.

Med lite hjälp från resultatet mellan Chelsea och Leicester tidigare i veckan så har de efter sin vinst mot Burnley hoppat upp på tredjeplatsen inför sista omgången genom målskillnad över Leicester. De behöver bara vinna nu mot Crystal Palace för att säkra sin plats i Champions League återigen och rädda upp det som snackades om som en katastrofsäsong för de regerande mästarna.

De har genom sina fyra raka vinster i ligan alltså satt sig i en utmärkt position nu på söndag. Med tanke på de skador som de dragits med under säsongen så är det trots allt en imponerande upphämtning på slutet.

Skadorna är dock fortfarande ett problem för the Reds och man har en lång skadelista fortfarande som bland annat innehåller namn som Virgil van Dijk, Jordan Henderson, Joel Matip och Joe Gomez. De har som sagt dock klarat sig bra nu på slutet utan deras hjälp.

Palace tackar av Roy Hodgson

Då nedflyttningsstriden redan är avgjord och Crystal Palace sitter på trettonde plats i tabellen inför omgången så har de kanske inte jättemycket att spela för när de gästar Anfield på söndag. Det finns dessutom väldigt många oklarheter i truppen då ett tvåsiffrigt antal spelare har kontrakt som löper ut i sommaren.

Huvudfokuset inför matchen för Palaces del kommer kanske snarare istället ligga på att Roy Hodgson troligtvis gör sin sista match som tränare, inte bara för klubben utan i sin 45-åriga tränarkarriär i stort. Denna legendariska tränare ligger många svenskar varmt om hjärtat då han på 70- och 80-talet introducerade svensk fotboll till den “engelska skolan” samtidigt som han lett både Halmstad och Malmö till flera SM-guld.

Åter till själva matchen så visade Crystal Palace i alla fall att de inte är helt ofarliga trots omständigheterna då de vände sent och vann med 3-2 mot Aston Villa förra helgen. De har dock precis som Liverpool en hel del skador på bland annat James McArthur och Eberechi Eze som mest värda att notera. Även Christian Benteke kan vara borta på söndag då han dragits med skador och det hade nog varit dumt av Hodgson att riskera honom när de inte har något att spela för.

Liverpool är oerhört tunga favoriter här med tanke på sin nyvunna form men oddsen är också löjligt låga för en rak etta här. Istället kör vi på ett halvtid/fulltidsspel på Liverpool för 1.57 hos Betfair.

  Rygga spelet hos Betfair – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Liverpool halvtid/fulltid
Odds: 1.57
Bolag: Betfair
Spelstopp: 17:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: