Speltips Liverpool – Everton 24/4: Merseyside-derbyt

Axel Sjödin Publicerat: 24 april 2022

Söndagens Premier League avrundas med ett Merseyside-derby mellan Liverpool och Everton där mycket står på spel för båda lagen.

Liverpool - Everton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är sällan det skiljer sig såhär mycket mellan dessa båda lag, men trots att de befinner sig på varsin sida av tabellen så är det väldigt mycket som står på spel för båda lagen inför söndagens derby. Liverpool jagar frenetiskt Manchester City i toppen mellan Everton håller sig precis ovanför strecket och det jagande Burnley.

Liverpool har här en chans att fortsatt sätta press på Manchester City i toppstriden medan de sätter käppar i hjulet för sina stadsrivaler. Det lär vara mycket känslor inför söndagens match, men det går inte att komma ifrån att Liverpool är överlägsna favoriter och det ska nog mycket till för att Everton ska kunna rubba dem.

Liverpool har nu en otroligt imponerande svit med elva vinster och ett kryss i sina tolv senaste matcher där de har ätit upp ett stort försprång upp till Manchester City i toppen. Det är bara en poäng som skiljer de båda topplagen åt och minsta snedsteg i slutspurten från något av lagen kan kosta dem ligatiteln.

Roberto Firmino är Liverpools enda skada och han missade veckans match mot Manchester United. Det gick dock strålande ändå då de körde över sina rivaler med 4-0 och liknande siffror mot Everton hade inte varit förvånande.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Everton behöver desperat poäng

Trots att Everton har börjat plocka lite poäng igen så har de inte lyckats skaka av sig ett envist Burnley i bottenstriden. Förlusten på Turf Moor i början av april kan mycket väl stå dem dyrt, men ännu har de fortfarande en bättre utgångsposition i slutspurten.

De har en poäng mer än Burnley och en match mindre spelad, men helgens tuffa match mot Liverpool och kommande helgs match mot Chelsea kan mycket väl resultera i att de blir omsprungna och hamnar under strecket med få omgångar kvar.

Everton har kniven mot strupen här och varje poäng kan bli livsviktig för överlevnad. I de två senaste omgångarna så har de visat prov på kämpaglöd då de slog Manchester United hemma och fick med sig en poäng mot Leicester efter en kvittering på tilläggstid. Att de ska kunna rubba Liverpool är dock svårt att se även om det är ett derby.

Det är dessutom Premier Leagues bästa hemmalag som möter ligans värsta bortalag under söndagen och något annat än en överkörning hade varit överraskande. Vi spelar därmed på att Liverpool vinner och lyckas hålla nollan för 1.90 hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Liverpool vinner mot noll
Odds: 1.90
Bolag: 888sport
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: