Speltips Liverpool – Leeds 12/9: Premiär i Premier League

Simon Pålsson Publicerat: 7 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är dags för premiär i Premier League när Liverpool spelar hemma mot Leeds United. Matchen spelas lördagen den 12 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Som vi har väntat på att säsongen ska köra igång igen, och det är rakt in med huvudet före som gäller när det spelas fyra matcher direkt på den första dagen med Premier League för hösten. Det spelas en rad heta matcher, men frågan är om inte mötet mellan mästarna Liverpool och klassiska nykomlingarna Leeds United sticker ut?

Leeds United kommer nu att spela fotboll i Premier League för första gången sedan 2004, och detta är ett lag som så sent som i början på 2000-talet var en maktfaktor i den internationella fotbollen där man gjorde starka resultat i Champions League. Det är en fin stund som nu väntar, även om supportrarna dessvärre inte får följa matcherna tillsammans med laget.

Förra säsongen var man överlägsna i Championship, och kunde tidigt koppla ett ordentligt grepp. Detta efter att ha gjort samma resa egentligen två gånger om säsongerna innan. Marcelo Bielsa har under sin tid i klubben fått bra styr på hur han vill att laget spelar, och det har dessutom blivit ett mer solitt lag på alla sätt.

Men nu inleder man comebacken i Premier League på värsta – eller möjligen bäst, mest inspirerande – vis med match borta mot Liverpool.

Förra säsongen matade man in totalt 99 (!) poäng på kontot och vann överlägset, men var alltså bara en poäng från att krossa den magiska gränsen på 100 poäng. Faktum är att Manchester City med sina 102 mål kom över den magiska gränsen i den kolumnen, medan Liverpool stannade på 85 mål. Som om att det spelade någon roll.

En premiär en premiär

Liverpool har valt att ta det relativt lugnt på marknaden under sommaren, och det känns som att det här är ett lag som känner att man har en stark trupp sedan tidigare. Med tanke på hur överlägsna man var under förra säsongen får man väl ta och hålla med i den analysen, även om det ibland kan vara klokt att få in lite nytt blod.

Det nya blod som eventuellt är på väg in kommer från Thiago Alcantara, men förhandlingarna med Bayern München är tydligen inte i mål än. Det handlar om en överraskande billig värvning, men Liverpool ser inte ut att vilja spendera för mycket pengar här.

Hur som helst ska det bli intressant att se huruvida Jürgen Klopp genomför en liten generationsväxling. Återigen får man klara sig utan Alex Oxlade Chamberlain, som sin vana trogen åkt på en skada. Trent Alexander-Arnold ser ut att kunna ställas åt sidan här efter att ha varit på landslagsuppdrag nyligen, samtidigt som Neco Williams inte bara spelat mycket, utan också gjort det bra, under försäsongen.

Jordan Henderson må vara tillbaka i träning, men kommer inte till spel än. Konstantinos Tsimikas, vänsterbacken som kom in isomras, har haft problem med sjukdom och ser ut att stå över premiären.

Om vi ska jämföra det här med gästerna Leeds United kan konstateras att det inte finns några större avbräck att prata om. Det finns inte heller enormt många förstärkningar, utan Marcelo Bielsa är övertygad om att stora delar av laget från förra säsongen ska kunna bygga vidare på framgångarna då. Jack Harrison är på lån från Manchester City, och anfallaren Rodrigo Moreno blev en rekorddyr förstärkning för klubben. Tillsammans med mittbacken Robin Koch tros han bli en nyckelspelare direkt.

En premiär är alltid en premiär och vi vågar inte lita på att Liverpool vinner det här hur enkelt som helst.

Leeds United +2 (asian handicap) spelas till 1,58 gånger smeten hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Leeds United +2 (asian handicap)
Odds: 1,58
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:30, lördag 12 september 2020
TV:  viasatpremium logo Viasat Ultra HD
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: