Speltips Liverpool – Leeds 23/2: Pressat bortalag

Martin Efvergren Publicerat: 23 februari 2022

Tabelltvåan Liverpool gästas av ett pressat Leeds United i Premier League. Matchen spelas onsdagen den 23 februari 2022 med avspark kl 20:45 på Anfield.

Liverpool – Leeds

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Liverpool kunde glädjas över Manchester Citys förlust mot Tottenham i helgen och har nu chansen att på allvar ta upp kampen om ligatiteln igen. Med en match mindre spelad är Liverpool sex poäng efter Man City i toppen av Premier League.

Liverpool är fortfarande obesegrade det här året. Senast man förlorade var borta mot Leicester i slutet av december. Sedan årsskiftet har man kryssat borta mot Chelsea, men vunnit resterande matcher i Premier League.

Förra veckan kunde man också få med sig ett väldigt bra resultat i Milano i mötet mot Inter i Champions League. Man vann den matchen med 2-0 och kunde i helgen följa upp det med en 3-1-seger hemma mot Norwich i ligan.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Måste stoppa blödningen

För Leeds Uniteds del ser läget betydligt mer bekymmersamt ut. De har bara tagit en poäng på de fyra senaste omgångarna och i söndags föll man hemma mot rivalerna Manchester United med 4-2. Man har därmed släppt in 50 mål på 24 matcher, vilket är näst sämst i Premier League.

I tabellen ligger man emellertid fortsatt på säker mark men bottenlagen kryper sig successivt allt närmare. Leeds har tagit 23 poäng vilket ger en 15:e plats i den haltande tabellen. Avståndet ner till Watford under strecket är nu bara fem poäng.

Liverpool och Leeds möttes senast i mitten av september på Elland Road. Då gick gästerna segrande med 3-0. Liverpool gäller förstås också som klara favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.16 gånger insatsen.

Det har varit målrikt i Leeds senaste matcher och spelbolagen lutar därför tydligt åt att det här kommer att bli en målrik tillställning.

Leeds har släppt in totalt tio mål på de tre senaste matcherna och på bortaplan mot Liverpool måste man nu, på något sätt, försöka stoppa blödningen. Man lär också behöva göra det utan Bamford, Cooper och Phillips som fortsatt finns på skadelistan. Till Liverpools nackdel hör dock att de lär sakna båda sina nior Jota och Firmino.

Leeds möjligheter ser inte goda ut inför det här mötet, men jag tror att även Marcelo Bielsa inser att man måste prioritera defensiven i det här läget. Därför finner jag ett bra spelvärde i ett underspel. Mitt spel blir att det kommer göras under 4 mål (asian handicap) till 1.77 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 4 mål (asian)
Odds: 1.77
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, onsdag 23 februari 2022
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: