Speltips Liverpool – Leicester 22/11: Toppmöte!

Martin Efvergren Publicerat: 22 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är två skadeskjutna topplag som drabbar samman när Liverpool tar emot Leicester i den sena söndagsmatchen. Oddssättarna lutar åt att det här kommer bli en målrik tillställning men min ingång är den motsatta.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Gäller nya kunder hos 888sport.

Liverpool har halva ordinarie startelvan på skadelistan inför det här mötet mot Leicester som är en poäng före i tabellen efter åtta spelade omgångar. Trots skadebekymmer har dock de regerande mästarna fortsatt att leverera goda resultat.

Men det har varit med små marginaler som man tagit sina poäng i ligan på sistone. Innan uppehållet spelade man 1-1 borta mot Manchester City och dessförinnan vann man ”bara” med 2-1 mot såväl Sheffield United som West Ham.

Av naturliga skäl har man inte sett lika starka ut på sistone som vi vant oss vid men likväl har man visat upp mästartakter i det att man tagit de poäng man kan kräva. Enda stora plumpen i protokollet är förstås 7-2-förlusten mot Aston Villa.

Nu väntar så ett Leicester som sprudlar av självförtroende efter sex raka segrar (tre i ligan och tre i Europa League). Innan uppehållet besegrade man Wolverhampton med 1-0 och dessförinnan Leeds med 4-1 och Arsenal med 1-0.

De båda lagens skadeproblematik blir en faktor att ta hänsyn till här. Hos Liverpool saknas eventuellt Robertson, Thiago, Henderson, Williams, Tavares och Salah, där den sistnämnde testat positivt för covid. Därtill finns även van Dijk, Oxlade Chamberlain, Gomez, Matip och Alexander-Arnold på skadelistan.

Hos Leicester saknas förmodligen Pereira, Castagne och Fofana, medan Soyuncu, Ndidi och Amartey inte är tillgängliga.

En taktiskt driven matchbild

Om vi börjar med att bedöma lagens skadebekymmer så är det klart så att Liverpool är värst drabbade just nu. Framförallt är båda lagen försvagade när det kommer till backlinje och defensivt mittfältare och det ska bli intressant att se vad konsekvenserna av detta blir i den här matchen.

Trots dessa problem har Leicester sett väldigt solida ut på sistone. På de 3 de senaste ligamatcherna har man bara släppt in 1 mål och även om Liverpool saknar nästan hela sin ordinarie backlinje så tror jag vi kommer få se ett kompakt och ofta lågt försvarande Leicester, åtminstone inledningsvis av den här matchen.

Frågan är hur Jurgen Klopp resonerar inför den här matchen mot en så formstark och omställningsskicklig motståndare som Leicester – med en Jamie Vardy som hugger på allt längst fram och som gjort 8 mål på 7 ligamatcher.

Min bedömning är att vi kommer få se ett lite mer riskminimerande Liverpool, det vill säga att man rent taktiskt tar hänsyn till den rådande situationen och det faktum att man möter en väldigt skicklig motståndare.

Bortsett från 5-0-segern mot Atalanta så har Liverpool inte gjort speciellt mycket mål på sistone (2 mål eller färre i 8 av de 9 senaste). Det har blivit under 2.5 mål i 3 av Leicesters 4 senaste matcher.

Sammantaget ger detta att jag finner anledning att tro på en mer låst och taktiskt driven batalj här. Oddssättarna är tydligt inne på det motsatta och det gör att ett underspel känns klart intressant. Spelet blir därför under 3 mål (asian handicap) till fina 1.87 gånger insatsen hos 888sport.

Liverpool – Leicester

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.

Jämför odds: