Speltips Liverpool – Tottenham 30/4: Europa League-striden

Axel Sjödin Publicerat: 30 april 2023

Storlagen Liverpool och Tottenham drabbar samman i kampen om Europa League-platserna på Anfield.

Liverpool - Tottenham

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Ett formstarkt Liverpool har chansen att ta sig förbi Tottenham i tabellen och koppla ett grepp om en av Europa League-platserna inför nästa säsong. Det har inte varit en lätt säsong för någon av dessa klubbar, men inför slutspurten känns läget betydligt bättre i Liverpool än vad det gör i norra London.

Varken Liverpool eller Tottenham lär ha en rimlig chans att nå topp fyra – ifall nu inte Manchester United skulle kollapsa fullständigt. Men det lär bli en jämn strid om Europa League-platserna dessa lag emellan, tillsammans med Aston Villa och Brighton.

Tillsammans med Aston Villa så har Liverpool plötsligt seglat upp som ett av de mest formstarka lagen bakom toppen. Det har varit väldigt mycket fram och tillbaka för Klopps manskap, men nu är de faktiskt obesegrade i fem raka ligamatcher och har tre raka segrar i ryggen. Att de lyckas slå Leeds, Nottingham Forest och West Ham är knappast märkvärdigt, men att de lyckas rada upp segrarna är knappast något som de har gjort under hela säsongen.

De lyckades dessutom vända ett underläge mot West Ham senast och lär ha ett gott självförtroende inför söndagens möte mot Spurs.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tottenham räddade lite heder senast

Ryan Mason, som tagit över tränaruppdraget i Tottenham, ställs inför ännu en tuff uppgift på kort tid. Med tanke på vilka usla resultat som klubben har visat upp under senare tid så får ett kryss hemma mot Manchester United i hans första match tidigare i veckan ses som ett positivt resultat.

United såg ut att springa iväg med matchen då de tog en tvåmålsledning inför halvtidsvilan, men Spurs lyckades komma tillbaka och kvittera. Att de bara lyckades få med sig en poäng i mötena mot Newcastle och Manchester United gör att Champions League-drömmen är över – nu gäller det snarare att rädda kvar lite heder och att försöka säkra en plats ute i Europa inför nästa säsong.

Men det är inte många som tror att de ska kunna hävda sig borta mot Liverpool i söndagens match. Men andra halvlek mot United senast lär åtminstone ge lite förnyat hopp om att de ska kunna höja sig under Mason i säsongens avslutade omgångar.

Målmarknaden känns istället betydligt mer intressant än vad 1X2-marknaden gör. Tottenham har inte övertygat defensivt och båda lagen har spelat flera målrika matcher under senare tid. För 1.80 gånger pengarna hos Betinia spelar vi därmed på att båda lagen gör mål kombinerat med över 2,5 mål.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM
Odds: 1.80
Bolag: Betinia
Spelstopp: 17:30, söndag 30 april
TV: 
Stream:  viaplay logo