Speltips Liverpool – West Brom 27/12: Överkörning

Simon Pålsson Publicerat: 27 december 2020

Allt annat än en rejäl utklassning till Liverpools fördel i mötet med West Bromwich Albion vore ett julmirakel för bortalaget den 27 december 2020.

Liverpool - West Bromwich

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det vore dumt att inte gå in i den här fasen av säsongen med höga förväntningar och goda förhoppningar om att faktiskt få se underhållande matcher. Det här brukar vara en fas av den engelska högstaligans säsong där man avgör säsongen i stort, och där lagen som verkligen ska slåss om ligatiteln kommer ut starkare på andra sidan.

Med det sagt har det gnällts en hel del från många storklubbar om att spelschemat är på tok för tufft den här säsongen och föga förvånande var det också lagen på den övre halvan, primärt, som ville rösta för att införa fem byten. Men det hela föll på att de mindre lagen helt enkelt inte tyckte att det var rättvist.

Liverpool är ett av lagen som spelar många matcher, med inhemskt cupspel, Champions League och toppstrid i Premier League parallellt. Det kan göra att man är lite slitna inför mötet med West Bromwich Albion, även om just den matchen kommer ganska lägligt.

West Bromwich Albion är dessutom seriens näst sämsta lag enligt alla sätt att räkna på. Det är ett lag som känns ofärdiga för den här nivån och det är ett lag som Liverpool rimligen bör kunna städa av utan att förta sig nämnvärt.

West Bromwich Albion har dessutom tre förluster på sina fyra senaste matcher och trenden pekar i allt annat än rätt riktning för närvarande.

Liverpool vinner enkelt

Det fanns en period då det kändes som att Liverpool var lite trötta och mätta – med stora problem i defensiven och flera tunga spelare borta dessutom. Det var inte helt enkelt att få styr på försvarsspelet utan Virgil van Dijk till en början.

Men nu har man fått ordning på det mesta, och 7-0 senast mot Crystal Palace bevisar att detta Liverpool har vaknat till liv på högsta allvar.

Det känns med andra ord som helt fel läge för West Bromwich Albion att möta serieledarna. Nu går Liverpool in i den här intensiva julfasen med förhoppningar om att komma ut starkare på andra sidan – och med ännu mer cementerad serieledning.

Liverpool -2 (asian handicap) spelas till 1,80 gånger smeten hos Betsafe.

Speltips:

Speltips: Liverpool -2 (asian handicap)
Odds: 1,70
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 17:30, söndag 27 december 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: