Speltips Luton – West Ham 1/9: Flygande start

Axel Sjödin Publicerat: 1 september 2023

Luton jagar fortfarande sin första poäng då de ställs mot West Ham hemma på Kenilworth Road på fredag.

Luton - West Ham

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Luton fick skjuta upp sin första hemmamatch mot Burnley för ett par veckor sedan då Kenilworth Road ännu inte uppfyllde kraven för Premier League, men nu har allt blivit godkänt och Luton kommer att kunna spela sin första hemmamatch i Premier League någonsin, då de blev nedflyttade från First Division säsongen innan ligan fick sitt nuvarande namn.

Motståndet är emellertid inte det lättaste då West Ham har haft en väldigt fin säsongsinledning och går in i omgången som ligatvåa bakom Manchester City. Utöver deras stora seger i Conference League så har West Hams säsong i ligan långt under förväntningarna i fjol, men i år har det sett helt annorlunda ut än så länge.

De inledde förvisso ligan med ett kryss borta mot Bournemouth, men därefter har de lyckats besegra både Chelsea och Brighton med 3-1, trots att massivt spelövertag från motståndet i båda fallen. Mot Brighton hade de ett sylvasst kontringsspel där både Jarrod Bowen och Michail Antonio kunde snurra upp försvararna i avgörande situationer.

Särskilt Antonio verkar återigen vara tillbaka i högform efter att ha sett iskall ut under långa perioder i fjol, vilket verkligen behövs med tanke på att de har gjort sig av med ett par offensiva alternativ under sommaren, såsom Gianluca Scamacca.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Luton ställs inför ännu ett tufft test

Säsongsinledningen har inte bjudit på några överraskningar för Lutons del. Som väntat har Luton fått en tuff start med klara förluster mot både Brighton och Chelsea, och nu ställs de inför ännu ett tufft test då West Ham gästar i deras första hemmamatch. Det är oerhört imponerande att de ens har lyckats ta sig upp i Premier League, men med det sagt så kommer det inte vara lätt att hålla sig kvar.

Luton är laget med klart minst resurser i högstaligan, och även om de har förstärkt under sommaren så kommer det att krävas mycket av den truppen de har för att lyckas hålla sig kvar. Motståndet under säsongsinledningen har varit ett riktigt elddop för Luton, och det är kanske inte riktigt i dessa matcher som vi får svar på frågan huruvida de kommer att klara sig, men i någon match måste de börja plocka poäng.

Tidigare i veckan fick de i alla fall med sig en seger när de slog League Two-laget Gillingham med 3-2 i ligacupen, men trots segern var det kanske inte ett särskilt övertygande resultat. För 1.83 hos Coolbet spelar vi helt enkelt på den raka bortasegern här. Även om det lär vara en väldigt annorlunda matchbild jämfört med West Hams två segrar hittills så finns det en tydlig kvalitetsskillnad.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: West Ham vinner
Odds: 1.83
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, fredag 1 september
TV: 
Stream:  viaplay logo