Speltips Manchester City – Arsenal 17/10: Toppmöte

Simon Pålsson Publicerat: 17 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Dagens bästa speltips i Premier League hittar vi inför matchen mellan Manchester City och Arsenal lördagen den 17 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är helt omöjligt att inte ha höga förväntningar inför den match som nu väntar mellan Manchester City och Arsenal i Premier League. Efter ett landslagsuppehåll är det precis den här typen av match man vill ha för att verkligen komma tillbaka på banan snabbt igen.

Manchester City kommer från en magisk trend med minst två gjorda mål i samtliga tolv av sina senaste hemmamatcher i Premier League. Inledningen på säsongen har inte varit den allra bästa, men det går ändå att veta vad man kan man förvänta av Manchester City i många lägen. Men är det verkligen i den här matchen som man kan explodera?

Jag är lite tveksam efter att Manchester City bara tagit fyra poäng på tre omgångar hittills. Det har sett klart trevande ut inledningsvis, och rimligen har Pep Guardiola satsat hårt nu på att få ner antalet insläppta mål och stabilisera spelet.

Just stabiliteten är jag fascinerad över i Arsenal nu. Det känns som att man drar åt samma håll. Det känns som att Mikel Arteta har fått bit på sina idéer och min tanke är att det här laget är inne på helt rätt spår. Därför tror jag att man stretar emot bra mot Manchester City.

Målspel i Premier League

Manchester City har som alla vet en otrolig trupp, men en nackdel med att ha så många enormt bra spelare är att många befinner sig på landslagsuppehåll när det är samlingar för UEFA Nations League eller matcher i det sydamerikanska kvalspelet. Det är allt annat än optimalt för att förbereda sig.

I dessa tider, när det går färre flyg och det är corona som härjar över hela världen, är det också försvårande omständigheter kring att flyga runt. Det gör att spelare som varit långt iväg kan få lite problem. Men just under den här samlingen har Sergio Aguero och Gabriel Jesus stannat hemma eftersom båda spelarna är skadade. Ingen av anfallarna spelar alltså mot Arsenal.

Det gör inte heller Oleksandr Zinchenko, och i dagsläget ser det även ut som att Raheem Sterling och Kevin De Bruyne måste stå över. Den sistnämnda åkte hem från landslagssamlingen med en skada och det är inte helt hundra hur hans status är.

På tal om osäker status kan vi konstatera att Pierre-Emerick Aubemeyang tackade nej till samlingen med Gabon efter att ha fått problem med sin vrist. Det är oklart hur allvarligt det är. Vad gäller spelare som definitivt är borta kan vi konstatera att Calum Chambers, Gabriel Martinelli, Pablo Mari, Shkodran Mustafi, Kieran Tierney och Emile Smith Rowe inte spelar här.

I mina ögon är Manchester City ett bättre lag och efter en svag inledning måste man visa det. Men matchen i sig? Den kan nog bli tightare än vad många tror.

Under 3,5 mål spelas till 1,81 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,81
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:30, lördag 17 oktober 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: