Speltips Manchester City – Bournemouth 15/7: En fråga om motivation

Spelbloggare Publicerat: 15 juli 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Motivationsfrågan är den centrala att beröra, analysera och dra slutsatser utav inför onsdagens Premier League-möte mellan Manchester City och AFC Bournemouth. Hur slutar det här, med en skräll kanske?

  Rygga vårt speltips hos hajper!
Annons. Nya kunder hos Hajper. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Den styrka som finns i Manchester City och som de under merparten av säsongen också visat upp till trots har de inte varit i närheten av samma kontinuitet som Liverpool och det står därför, sedan länge, klart att de kommer landa på andraplatsen. Med tre omgångar kvar är avståndet till dem på så mycket som 21 pinnar.

Detta har emellertid inte hindrat dem från att leverera vidare och efter den oväntade, icke-förtjänta förlusten mot Southampton har de radat upp dubbla vinster – båda med 5-0, ena över Newcastle United och den andra över Brighton & Hove Albion.
Men nu kan man vara beredd på rotation och blickarna på annat håll från deras sida. Så snart som under lördagen ställs de mot Arsenal i finalen av FA-cupen och det är en titelmöjlighet man för allt i världen inte vill slarva bort.

Mer pressad är situationen för AFC Bournemouth i botten av tabellen, där de inför de tre avslutande matcherna har en trea upp till säker mark. Gett sig själva chansen har de åtminstone med den senaste veckans skalper; 0-0 mot Tottenham Hotspur och en makalös 4-1-kross av ett CL-jagande Leicester City. Kan de stå för ännu en skräll nu, månne?

Här får gästerna klara sig utan Charlie Daniels och viktige Nathan Aké medan Simon Francis, Chris Mepham, Adam Smith samt Joshua King är tveksamma kort. Enda klara avbräcket för City är på Sergio Agüero.

Motivationen väger tungt

Rotation och med blickarna på annat håll eller ej – att knipa poäng från Manchester City på Etihad Stadium är det få som lyckas med. Givetvis ska Bournemouths chanser också ses som små, men det är ändå faktorer att beakta och vi tror att de åtminstone kommer pressa tabelltvåan.
Som nämnt: i viss mån kan kvalitetsskillnaden minska en del om Pep Guardiola ställer undan några nyckelspelare.

Och handlar det om det mentala – att City varken kan bli bättre eller sämre än tvåa samt väntar FA-cupsemifinal snart medan Bournemouth är extremt desperata i botten av Premier League. Kommer kämpa med näbbar och klor för att få med sig någonting av värde från matchen.
Är det då inte lite underligt hur brutalt stora favoriter Manchester City presenteras som? Det menar i alla fall vi.

AFC Bournemouth spelas därför med +2,75 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de förlorar med exakt tre måls marginal och vinst på dito vid bättre resultat än så – till oddset 1,67 hos Hajper.

Annons:
  Rygga spelet hos hajper sport – Få 100 kr i välkomstbonus, utan insättning!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: AFC Bournemouth +2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,67
Bolag: Hajper
Spelstopp: 19:00, onsdag 15/7 2020
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo