Speltips Manchester City – Brentford 9/2: Klasskillnad

Axel Sjödin Publicerat: 9 februari 2022

Ligaledarna Manchester City tar emot Brentford på Etihad Stadium under onsdagskvällens Premier League.

Manchester City - Brentford

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester City leder ligan bekvämt med lite drygt halva säsongen spelad. Med nio poäng ned till jagande Liverpool så kan Pep Guardiola och hans mannar lägga fokus på dubbelmötet med portugisiska Sporting i Champions League under februari.

Ligaledarna åkte dock på ett förvånande poängtapp borta mot Southampton precis innan landslagsuppehållet där de trots enorm speldominans bara lyckades få med sig 1-1 hem från St. Mary’s. Då Liverpool har en match mindre spelad och kan krympa försprånget till sex poäng så kan de kanske inte slappna av helt, men det ska mycket till för att de ska tappa poäng hemma på Etihad mot Brentford.

Med en stabil ligaledning och ett väldigt bra skadeläge så finns det inte många orosmoln på himlen för Manchester City i dagsläget. Gabriel Jesus är deras enda skada värd att nämna i nuläget utöver Benjamin Mendys avstängning efter att flertalet vidriga sexualbrott har uppdagats från hans sida.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brentford är inne i en dålig svit

The Bees mötte Manchester City så sent som precis innan nyår där de föll med 0-1 på Brentford Community Center. Att de bara förlorade med uddamålet är dock smickrande siffror med tanke på hur dominanta ligaledarna var i matchen.

Brentfords väldigt fina start på säsongen känns rätt avlägsen nu och sedan årsskiftet så har nykomlingen börjat rada upp förluster. Fyra raka förluster i ligaspelet följdes i helgen upp av en stjärnsmäll borta mot Everton där Brentford fick se sig besegrade med 1-4. Därmed är de ute ut FA-cupen och kan ha fullt fokus på att försöka vända den negativa trenden i ligan.

Trots att de är på ett rätt bekvämt avstånd från bottenstriden i nuläget så är det fortfarande inga garantier att de inte sugs in i den. Newcastle har värvat friskt med sina nya saudiska investerare och Norwich verkar vara på gång nere i botten.

Den negativa sviten lär dock knappast vändas borta mot Manchester City och Brentford får nog kallt räkna med att förlänga sin poänglösa svit ännu en omgång. Oddsen på hemmalaget är dock inte särskilt roliga, inte ens med asian handicap tillagt. Där det finns mest spelvärde att hitta är troligen i ett spel på att City vinner utan att släppa in mål för 1.65 hos 888sport. Med ligans bästa försvar bör de kunna hålla undan mot Brentford hemma på Etihad.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Manchester City vinner mot noll
Odds: 1.65
Bolag: 888sport
Spelstopp: 20:45
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: