Speltips Manchester City – Brighton 13/1: Stabil vinst

Simon Pålsson Publicerat: 13 januari 2021

Manchester City kan inte gälla som annat än stora favoriter inför mötet med Brighton i engelska Premier League den 13 januari 2021.

Manchester City - Brighton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är speciella tider i Premier League och efter en intensiv cuphelg är det nu tillbaka rakt in i ligaspåret med intensivt antal matcher varje dag. På onsdagen spelas två matcher, där mötet på Etihad Stadium sticker ut.

Jag har hela tiden valt att höja Brighton som ett lite underskattat lag som snart ska komma igång, men den trenden vill inte riktigt infinna sig. Problemet är väl fortfarande att laget har stora problem med skador och att man helt enkelt misslyckas med att vinna täta matcher.

I helgen kunde man med nöd och näppe slå ut Newport i FA-cupen och det säger väl någonting om var man egentligen står nu?

Numera är Manchester City femma i tabellen och efter en stark trend på slutet tror jag att man är på väg mot toppen för att stanna. Det är helt enkelt ett lag som hör hemma högre upp och det kommer att visa sig med tiden. Nu har man bland annat vunnit mot noll i fem av sina sex senaste hemmamatcher. Ångan är uppe igen!

Odds på Premier League

Manchester City fick in coronasmitta kring laget för ett tag sedan och fortfarande nu finns det kvar spelare som har snappat upp viruset lite efter. Det är alltid en form av fördröjning i smittospårningen och det gör att det är otroligt svårt att försöka avskärma sig helt.

Det gör hur som helst att anfallaren Sergio Aguero behöver stå över här, något även Eric Garcia, Scott Carson och Cole Palmer behöver göra. Det är dock inte spelare som saknas så där jättemycket. Däremot fick laget tillbaka Kyle Walker och Gabriel Jesus i spel senast.

Vad man vidare ska ha med sig är att Nathan Aké, Raheem Sterling och Aymeric Laporte inte är spelare som går att räkna med helt. Alla tre testas sent inpå matchstart.

Nu kan det kanske låta som att Manchester City har enorma problem med avbräck, men i själva verket påverkas inte startelvan nämnvärt. Då är det väsentligt värre i bortalaget Brighton, där man Ännu en gång fått problem med skador på nyckelspelare. Danny Welbeck och Adam Lallana är spelare som hade behövts här, men båda är skadade. Tariq Lamptey, Flrorin Andone, Jose Izqueirdo, Aaron Connoly och troligen Steven Alzate står också över av fysiska skäl.

Som om det inte vore nog med det är Yves Bissouma, som brukar starta vecka ut och vecka in för Brighton, inte med då han är avstängd. Tunga, tunga tapp alltså.

Manchester City vinna och hålla nollan spelas till 1,83 gånger såsen hos Betfair.

Speltips:

Speltips: Manchester City vinner mot noll
Odds: 1,83
Bolag: Betfair
Spelstopp: 19:00, onsdag 13 januari 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: