Speltips Manchester City – Chelsea 8/5: Försmak

Simon Pålsson Publicerat: 8 maj 2021

Manchester City kan med en seger mot Chelsea säkra säsongens ligatitel. Pep Guardiola vill nog gärna vinna Premier League så tidigt det bara går.

Manchester City - Chelsea

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Att det blir Manchester City som står där som engelska ligamästare någon gång i maj månad vågar vi redan lova, och det har många med oss kunnat se under lång tid. Men formellt sett är det inte riktigt över än.

Det behövs ytterligare tre poäng för att rent matematiskt säkra avståndet ner till närmast jagande lag, Manchester United, och kunna fira med pokalen i handen. En vinst mot Chelsea i helgens försmak på kommande Champions League-final räcker alltså hela vägen.

Tro det eller ej, men detta är den engelska fotbollens två klart mest framstående lag den här säsongen. Manchester City har levt upp till förväntningarna och kommer att vinna ligan, tog en titel i Ligacupen och är dessutom i final i Champions League.

Chelsea har dock en nästan ännu mer imponerande resa, efter en svag säsongsinledning, sparkande av tränaren Frank Lampard och nu en magisk vårsäsong. Thomas Tuchel har tagit Chelsea upp till Champions League-plats i ligan, till final i årets Champions League och till final i FA-cupen. Wow!

Men det hela kan ändå sluta stolpe ut för Chelsea. Om man förlorar FA-cupfinalen, om man bommar finalen mot Manchester City i Champions League och om man faller igenom i ligaspelet nu på slutet står man där utan titlar efter denna magiska vårsäsong. Dessutom står man där utan en plats till nästa års Champions League.

Fullt fokus för Chelsea

Med andra ord måste Chelsea bibehålla fullt fokus så länge det bara går. Nu står man också inför ett par svettiga veckor där det kanske allra viktigaste, då på ett ekonomiskt plan, är att säkra Champions League-platsen i ligan.

Först ska man spela borta mot Manchester City, för att sedan spela hemma mot Arsenal i nästa omgång. Minst sagt intensiva dagar som väntar alltså.

Manchester City har egentligen ingen anledning att ödsla energi nu, utan kan sakta och säkert förbereda sig för Champions League-finalen i slutet på maj månad. Det är där man har sitt stora fokus i det här skedet av säsongen.

Inför det här mötet saknas John Stones i Manchester City, men ersättaren Aymeric Laporte är i mina ögon väl så bra. Det gör knappast laget sämre inför den här matchen.

Nu vill lagen gärna känna lite på varandra och jag tror att vi efter urladdningarna ute i semifinalerna tidigare i veckan får se lite lugnare tillställningar nu.

Under 2,5 mål spelas till 1,70 gånger såsen hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,70
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:30, lördag 8 maj 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: