Speltips Manchester City – Everton 23/5: Chans för bortalaget

Axel Sjödin Publicerat: 22 maj 2021

Mästarna Manchester City välkomnar Everton hem till Etihad Stadium i säsongens sista ligamatch.

Manchester City - Everton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är egentligen bara Everton som har något att spela för i den här matchen då Manchester City sitter bekvämt högst upp i tabellen med titeln säkrad sedan länge. Everton befinner sig inför omgången på åttonde plats i tabellen på 59 poäng. Tottenham på sjundeplatsen har samma poäng men bättre målskillnad samtidigt som Arsenal på niondeplatsen endast har en poäng mindre.

Det är en plats i den nya Europa Conference League som står på spel för laget som lyckas hamna på sjundeplatsen. Den nya ECL är tänkt att vara tredjedivisionen bakom Champions League och Europa League. Everton lär dock behöva vinna här för att ha en bra chans att få spela i den nya turneringens öppningssäsong.

Carlo Ancelotti har dock haft förtvivlat svårt att hitta någon form av stabilitet i resultaten under säsongen, särskilt nu under vårkanten då de haft väldigt svårt med att plocka trepoängare mot lag från den nedre halvan av tabellen och det bådar inte gott inför söndagens match även om Everton har en bra högstanivå.

Ancelotti har dessutom bekräftat att Everton kommer att få klara sig utan James Rodríguez och Séamus Coleman inför säsongens sista match. Däremot så har Yerry Mina och Joshua King kommit tillbaka från skada i veckan och kan förstärka Everton.

Det är nästa helg som är i fokus för City

Manchester City har som bekant redan vunnit ligan och har siktet inställt på nästa veckas final i Champions League mot ligakonkurrenterna Chelsea på lördag. Matchen mot Everton lär alltså inte ses som mycket mer än en formalitet från Citys sida och det är kanske där som Everton har sin chans.

Manchester Citys resultat har nämligen varierat väldigt i ligaspelet sedan de var bekräftade ligamästare för ett tag sedan. Så sent som i tisdags förlorade de mot Brighton borta till exempel. Förvisso var detta med tio man efter att João Cancelo dragit på sig ett rött kort redan i den tionde minuten. Detta innebär också att han är avstängd nu på söndag mot Everton.

Pep Guardiola lär hursomhelst inte riskera något mot Everton en vecka innan Champions League-finalen. De har haft flera småskador på spelare så som Kyle Walker, Raheem Sterling, Ilkay Gündogan, Kevin De Bruyne och Sergio Agüero där alla utom den sistnämde har bekräftats återhämtade av Guardiola. Troligtvis lär dock ingen av dessa spela mot Everton utan istället sparas till nästa vecka.

Att City har sitt fokus på nästa vecka är Evertons chans, men det finns faktiskt annat som talar för att de åtminstone kan få med sig en pinne här. Evertons form har varit skakig, men inte på bortaplan faktiskt där de bara har en förlust på sina 14 senaste matcher. Med båda dessa faktorer i åtanke så låter spelet för en dubbelchans X2 inte så dumt för 2.96 hos Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 2.96
Bolag: Betsson
Spelstopp: 17:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: