Speltips Manchester City – Leicester 27/9: Stor underhållning

Martin Efvergren Publicerat: 26 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det lär bjudas på fin fotbollsunderhållning när Manchester City tar emot Leicester. Två oerhört skickliga lag med stor offensiv förmåga och här pekar det mesta mot att det kommer att bli relativt målrikt.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Manchester City ser ut att ha hämtat sig efter den tunga Champions League-förlusten mot Lyon i mitten av augusti. När allt började om på ny kula besegrade man Wolverhampton med 3-1 borta i premiären och i torsdags kunde ett B-betonat lag slå ut Bournemouth ur Ligacupen.

Förra säsongen var ett steg tillbaka för Pep Guardiolas lagbygge. Den höga höjden var många gånger intakt men det var också alldeles för djupa dalar, vilket innebar att man förlorade alldeles för många matcher som man inte har råd att förlora när man fightas mot ett lag som förra säsongens Liverpool.

Liverpool höjde ribban och den här säsongen är det upp till Manchester City att bevisa att man bibehålla rätt fokus och inställning i match efter match.

Mot ett potentiellt topplag som Leicester bör inte det vara något problem. Brendan Rodgers manskap har definitivt förmågan att bjuda upp till dans i det här mötet.

Till skillnad från Man City har Leicester spelat två ligamatcher och övertygat i båda. Framförallt tycks man vara ännu vassare i sin offensiv jämfört med förra säsongen.

Leicester avlutade den säsongen svagt och behovet av en positiv inledning på den här säsongen var nog stort. I och med 3-0-segern mot West Bromwich i premiären samt förra helgens målkavalkad då Burnley besegrades med 4-2 har man fått precis den start man önskade.

Man City har en del skadeproblem då Gundogan, Kun Aguero, Gabriel Jesus, Zinchenko, Eric Garcia samt Joao Cancelofinns på skadelistan medan Leicester lär få klara sig utan Evans, Benkovic och Ricardo Pereira.

Ett Leicester i målstim

Guardiola har förstärkt sin, ibland opålitliga, defensiv med mittbacken Nathan Aké men balansen i laget är fortsatt väldigt offensiv. Aké kan mycket komma att bli en stor tillgång men så länge man spelar med så höga utgångspositioner lär det vara enligt kalkylen att man fortsatt kommer att släppa in en del mål.

Manchester City var det målgladaste laget under förra säsongen med ett snitt på 3.61 mål per match. På samma lista slutade Leicester på sjätte plats med ett snitt på 2.84 mål per match.

Mycket talar således för att det här kommer att bli en målrik och offensivt inriktad tillställning. Man City slutade hela 19 poäng före Leicester förra säsongen och är förstås klara favoriter i det här mötet.

Varken en hemmavinst eller ett överspel ger dock någon vidare utdelning och desto intressantare blir därför spelet att båda lagen kommer göra mål.

Att Manchester City skulle gå mållösa från den här matchen känns klart osannolikt trots att man saknar båda sina anfallsess Aguero och Gabriel Jesus. Knäckfrågan blir således huruvida Leicester kommer att näta eller inte.

Leicester har gjort 7 mål totalt i sina 2 första ligamatcher, visserligen mot ett sämre motstånd, men defensivt sätt är Man City inte på något vis ogenomträngliga. Jamie Vardy har redan gjort två mål och ser fortsatt het ut och mot en högt stående Manchester City-backlinje kommer han kunna vara ett stort hot i Leicesters omställningar.

Sammantaget finner jag stor anledning att tro att båda lagen kommer att göra mål i den här matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få 100% bonus upp till 100kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 1.77
Bolag: Betsson
Spelstopp: 17:30, söndag 27 september 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: