Speltips Manchester City – Newcastle 8/5: Titeln i fokus

Axel Sjödin Publicerat: 8 maj 2022

Med fyra omgångar kvar att spela så tar sig Manchester City an Newcastle på Etihad Stadium i den sena söndagsmatchen från Premier League.

Manchester City - Newcastle

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter att deras Champions League-drömmar gått i kras så är det bara ligaspelet kvar att rikta sitt fokus på för Manchester Citys del. Som bekant så leder de ligan med en poäng över Liverpool i en titelstrid där inget av lagen någonsin verkar tappa poäng. Samtidigt så har Newcastle ingenting att spela för mer än ära. Detta gör att Manchester City har ett förkrossande starkt favoritskap inför söndagens drabbning.

Det är svårt att veta vad man ska säga efter returen i Champions League mot Real Madrid. Manchester City hade dubbelmötet som i en liten ask då klockan tickade upp på 89 minuter och de hade en tvåmålsledning i sammanställt resultat. Real Madrids mirakulösa förmåga att hämta upp ett underläge visade sig som kanske allra starkast i tisdags då Rodrygo tryckte in två mål inom loppet av två minuter då alla trodde att det var över. Vissa i publiken på långsidan hade så smått börjat gå hem redan.

Jack Grealish hade också sina chanser att stänga dubbelmötet helt och tillsammans med de missade chanserna i det första mötet så stod det Manchester City oerhört dyrt tillslut. Men de är åtminstone fortfarande i förarsätet för att försvara sin inhemska ligatitel och det gäller nu att skaka av sig besvikelsen snabbt inför mötet mot Newcastle.

Som de visade mot Leeds senast dock så krävs det knappast att de når upp till sin högstanivå för att utklassa motstånd i Premier League nuförtiden. De är ur många parametrar sett världens bästa lag och förväntas nog hålla i sin ledning fram till slutet.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Framtiden är ljus för Newcastle

Newcastle har som bekant haft en fantastisk vår under Eddie Howe med sina nyförvärv från januarifönstret. De har rest sig från den absoluta botten av ligan till den övre halvan inom loppet av bara några månader.

Med tanke på att de säkerligen lär vara oerhört aktiva under transferfönstret även i sommar så är det onekligen en ljus framtid som väntar Newcastle. De lär ha långt högre förväntningar på sig inför kommande säsong. Alla vet att Newcastle kommer att nå högre höjder med en hög spelaromsättning, vilket såklart också gör att samtliga spelare har press på sig att visa varför just de inte borde bli ersatta.

Newcastle har fortsatt att hålla en hög nivå och lär göra det säsongen ut, men som gäster på Etihad så lär de fortfarande ha svårt att hävda sig. Det ska bli intressant att se hur Manchester City svarar på veckans förlust. Mot toppmotstånd så har Newcastle inte lyckats lägga mål på ett tag och därmed spelar vi på att Manchester City vinner och håller nollan för 1.75 hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Manchester City vinner mot noll
Odds: 1.75
Bolag: 888sport
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: