Speltips Manchester City – Norwich 21/8: Målsnålare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 21 augusti 2021

De regerande Premier League-mästarna Manchester City fick en tuff start på säsongen och nu väntar Norwich i hemmapremiären. Matchen spelas lördagen den 21 augusti med avspark kl 16.00.

Manchester City – Norwich

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester City har inlett trögt och förlorat båda sina första tävlingsmatcher den här säsongen med 1-0. I Community Shield lyckades man inte få hål på Leicester och samma sak upprepade sig i ligapremiären borta mot Tottenham förra helgen.

Förra säsongen vann man ligan utan någon riktig nia/striker i laget. Till den här säsongen har man värvat in Jack Grealish som påminner mycket om den spelartyp som man redan har antal av. Efter de två inledande matcherna lär incitamenten för en Harry Kane-värvning ha stärkts ytterligare.

När man nu gör hemmapremiär är det nykomlingen Norwich som står för motståndet. Inte heller de kommer från någon lyckad premiärhelg.

De ställdes emellertid mot Liverpool där chanserna till poäng såg små ut på förhand. Liverpool vann utan större problem med 3-0 på Carrow Road och det är ingen enkel inledning på säsongen som Norwich står inför. Först Liverpool, härnäst Manchester City och därefter Leicester.

Förra säsongen vann Norwich Championship och studsade därmed tillbaka direkt till Premier League. Fortsatt är det tysken Daniel Farke som leder laget och fortsatt är det Teemu Pukki som gör målen.

På Norwichs skadelista finns Sam Byram och därtill har Hugill, Placheta och Hernandez tagits ur träning på grund av covid. Hos hemmalaget saknas Foden, Delap och eventuellt även Gundogan efter en smäll senast.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Citys defensiva styrka

Manchester City är förstås gigantiska favoriter i den här matchen där ett rakt spel på hemmalaget ges till ett odds omkring 1.11.

Det brukar annars heta att det är nu under inledningen av säsongen som en underdog har bäst chans att skrälla. Av förra helgens resultat att döma ser vi inga tydliga sådana tendenser än så länge – där det enda stora favoriten som föll var just Manchester City. Men de mötte å andra sidan ett, för dagen, bra Tottenham.

Mot Norwich på hemmaplan är klasskillnaden en annan och det känns ytterst osannolikt att de ska kunna få med sig någon poäng här.

Spelmässigt har Manchester City dominerat sina två tidigare matcher men spetsen framåt har saknats. Frågan är nu om de problemen delvis kommer sitta i även mot Norwich eller om det blir en ketchup-effekt. Jag lutar åt det förstnämnda.

Man City kunde vinna ligan utan någon utpräglad målskytt förra säsongen. Bäste målgörare var Gundogan på 13 baljor. Istället var det framförallt lagets stora utveckling vad gäller defensiven som var den stora x-faktorn.

Det gamla Manchester City släppte ganska ofta in mål i den här typen av matcher, men det tror jag inte man kommer göra här. Norwich kommer troligen bli väldigt tillbakatryckta och försöka kopiera Tottenhams mönster i försvarsspelet. Det lär inte räcka till poäng, men jag tror heller inte att det blir något målkalas.

2-0 eller 3-0 till City känns, i mitt tycke, mer troligt och därför finner jag bäst spelvärde i spelet under 3.75 mål (asian handicap) till 1.78 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3.75 mål (asian handicap)
Odds: 1.78
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 16:00, lördag 21 augusti 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: