Speltips Manchester City – Tottenham 13/2: Hatmöte

Simon Pålsson Publicerat: 12 februari 2021

Hatmötet mellan Pep Guardiola och José Mourinho är tillbaka i Premier League, när Manchester City spelar mot Tottenham Hotspur den 13 februari 2021.

Manchester City - Tottenham Hotspur

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det finns ett par riktigt intensiva möten mellan managers runt om i fotbollsvärlden, möten som har hintar av hat i sig. När Manchester City och Tottenham Hotspur tar sig an varandra på lördagskvällen innebär det också att José Mourinho åter ska ta sig an Pep Guardiola.

Det här är utan tvekan två av världens mest olika tränare, både sett till hur man tar sig an sina lag i termer av ledarskap, men också hur man formerar sitt lag i termer av taktik ute på planen. Det är det som gör det här mötet så kittlande.

Nu blir det inte mindre kittlande av att Manchester City har prickat superformen p åslutet och bara radar upp vinst på vinst i Premier League. Faktum är att Manchester City nu står på hela tio raka vinster i den engelska högstaligan.

I nästa vecka inleds Champions League och det kan tvinga Manchester City att rikta om sitt fokus en aning, men jag har svårt att se hur man inte ska vilja utnyttja den här matchen till att knäppa Tottenham Hotspur på nästan igen.

Nu saknas Kevin De Bruyne, Nathan Aké, Sergio Aguero och troligen Rodrigo, samtidigt som det är osäkert kring Fernandinho och Ruben Dias.

Defensiv tillställning?

Om Tottenham Hotspur får sätta sin prägel på matchen lär det här bli aningen mer återhållsamt och José Mourinho kommer att göra sitt yttersta för att inte bjuda Manchester City på några onödiga ytor. Som bekant är Manchester City ett av världens bästa kontringslag.

Men när dessa lag har spelat mot varandra på senare år har det nästan alltid blivit offensiva, målrika matcher, åtminstone med Manchester City som hemmalag.

Nu ser vi också ett Manchester City som kommer till spel med fem raka hållna nollor på hemmaplan. Men är det rimligt att hålla den trenden vid liv inför den här matchen?

Om ett par månader ska Manchester City och Tottenham Hotspur mötas i Ligacup-finalen, en match som jag tror kan bli fantastisk. Här skulle det också kunna bli åka av, med Harry Kane tillbaka i bortalaget.

Båda lagen göra mål spelas till 2,05 gånger såsen hos SpeedyBet.

  Rygga spelet hos speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 2,05
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 18:30, lördag 13 februari 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: