Speltips Manchester City – Tottenham 19/1: Nervig stormatch

Axel Sjödin Publicerat: 19 januari 2023

Förlorarna av helgens stora derbyn ställs mot varandra i ett möte där både Manchester City och Tottenham har kniven mot strupen.

Manchester City - Tottenham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Förlorarna av varsitt derby i helgen möter varandra i hopp om att studsa tillbaka med en vinst. Manchester City har nu halkat efter Arsenal ganska rejält och har inte råd att tappa fler poäng i nuläget ifall de ska ha något hopp om att komma igen under vårkanten. Tottenham har i sin tur halkat efter rejält i striden om Champions League-platserna efter att Manchester United petat ned dem i tabellen.

Manchester City verkar vara inne i en sällan skådad formsvacka, där derbyförlusten blev körsbäret på toppen. Man kan säga mycket om sättet de förlorade derbyt på med det väldigt kontroversiella beslutet kring Rashfords uteblivna offside, men tjänar inte mycket till. Faktum är att de nu har tappat poäng i tre av deras fem senaste ligamatcher och dessutom har åkt ut ur ligacupen mot Southampton efter en mycket svag uppvisning.

Pep Guardiola har hävdat att han inte bryr sig särskilt mycket om var Premier League-titeln hamnar, och visst så lär deras fokus ligga på Champions League, men City känns trots allt klart svagare än vad de har gjort på ett tag. Trots att Erling Haaland öser in mål så känns de långt ifrån lika oslagbara som de ofta gjorde under fjolårssäsongen.

Att de skulle tappa poäng i ytterligare en match hemma på Etihad känns dock inte särskilt troligt. De spelade inte dåligt mot United och borde kunna slå Tottenham i en match där de också mycket riktigt är starka favoriter.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tottenham fortsätter att sjunka i tabellen

Gästande Spurs har uppenbara bekymmer och deras derbyförlust går knappast att skylla på några kontroversiella domslut. Arsenal vann tämligen enkelt utan att behöva lägga in någon högre växel och kritiken växer sig allt starkare mot en hårt pressad Antonio Conte.

Det har bara blivit fyra poäng på fyra matcher sedan ligaspelet drog igång igen, vilket har gjort att de har tappat sin plats i topp-fyra där de nu ligger fem poäng bakom både Manchester United och Newcastle. När de nu går in i en tuff period med två möten mot Manchester City och ett bortamöte mot Fulham så kan de mycket väl vara ute ur topp fyra-striden ifall de inte lyckas höja sig. Det är väldigt mycket som hänger på de kommande matcherna.

Det såg väldigt oinspirerat ut mot Arsenal och det lär nog inte bli särskilt mycket lättare på Etihad Stadium. Manchester City har dock inte öst in mål på samma sätt som vi är vana vid på senaste. Bortsett från 4-0-överkörningen av Chelsea så har de bara lagt två mål totalt i sina övriga fyra senaste matcher. Därmed tycker jag att spelet på den raka ettan kombinerat med under 3,5 mål känns lockande för 2.37 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Manchester City & under 3,5 mål
Odds: 2.37
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, torsdag 19 januari 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: