Speltips Manchester City – West Ham 27/2: Klasskillnad

Simon Pålsson Publicerat: 26 februari 2021

Manchester City är helt enkelt för bra och går nu mot sina 20:e raka vinst i alla tävlingar hemma mot West Ham United i Premier League.

Manchester City - West Ham

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Tack vare att Manchester City vann veckans möte med Borussia Mönchengladbach kom man upp i sin 19:e raka vinst om vi räknar in alla tävlingar. Det innebär bland annat att Manchester City nu har 13 raka matcher som slutat med tre poäng i Premier League.

En sådan vansinnig form går knappt att ta in och är anledningen till att Manchester City nu har lämnat övriga lag bakom sig och i stort sett dödat spänningen i ligatoppen redan nu. Det är känslan.

West Ham United har med det sagt också en vansinnigt bra form, med tio av tolv möjliga poäng på slutet, som gör att man är ett av lagen som skuggar Manchester City i tabelltoppen. Men skuggningen är trots allt 14 poäng bak i det här fallet. Det hade jag inte ens kallat att skugga, om jag ska vara helt ärlig.

En stor förklaring till att Manchester City går så bra är att man släpper in färre mål den här säsongen. På hemmaplan har man till exempel sex (!) raka hållna nollor. Det är ett facit man inte kan få av slump.

Manchester City behöver ett par trepoängare till för att man i princip ska kunna räkna hem ligaguldet och med en intensiv slutspelsvår i Champions League vill man nog gärna hålla formen intakt så länge det går.

Manchester City vinner enkelt

Efter att tidigare ha haft stora problem med skador har det nu blivit väldigt fritt på den fronten för serieledande Manchester City, som egentligen bara har mittbacken Nathan Aké indisponibel i det här skedet av säsongen. Det är inte heller en spelare som är tänkt att spela ens om han kunde.

I veckan fick man tillbaka Kevin De Bruyne, men han spelade inte mot Borussia Mönchengladbach, i en match som Manchester City kunde bogsera hem utan några som helst problem. Men förmodligen startar han här.

West Ham United har med sig sitt i stort sett starkaste lag, även om Angelo Ogbonna och Arthur Masuaku inte kan spela av skadeskäl. Jesse Lingard kan nog tänkas vara sugen på att göra mål mot rivalen Manchester City.

Manchester City vinner och håller nollan spelas till 2,00 gånger såsen hos William Hill. Hemmalaget är helt enkelt för bra.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Manchester City vinner och håller nollan
Odds: 2,00
Bolag: William Hill
Spelstopp: 13:30, lördag 27 februari 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo