Speltips Manchester City – Wolverhampton 22/1: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 21 januari 2023

Manchester City återupptar jakten på Arsenal i toppen och är tunga favoriter hemma mot Wolverhampton under söndagen.

Manchester City - Wolverhampton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Då Arsenal ställs mot ligatrean Manchester United senare under kvällen så lär Manchester City se sin chans att vinna mark i titelstriden under söndagen. Wolverhampton har dock ryckt upp sig under senare tid och har lyckats klättra upp ovanför strecket, men att de ska lyckas plocka poäng borta på Etihad känns alltjämt inte särskilt troligt.

Manchester City såg ut att vara illa ute i torsdags då de mötte Tottenham i en väldigt viktig stormatch. Spurs lyckades sätta sig själv i en 2-0-ledning i första halvlek för första gången på flera månader, men City kom tillbaka snabbt i andra och lyckades vända matchen till ställningen 4-2 mot ett Tottenham som kollapsade i andra halvlek.

Manchester City känns onekligen inte lika oslagbara som de gjorde under långa delar av förra säsongen, men de ska absolut inte räknas bort ifrån någon titelstrid ännu, även om de är fem poäng bakom med en match mindre spelad. Matchen mot Tottenham var även symboliskt viktig med sättet som de tog sig tillbaka på, särskilt efter derbyförlusten helgen tidigare.

En särskilt eloge får ges till Riyad Mahrez som har varit väldigt bra på senare tid och som var fenomenal i torsdags.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Wolverhampton har sett bättre och bättre ut

Gästerna har inte en lätt utmaning framför sig, men under Julen Lopeteguis styre så har de trots allt tagit steg i rätt riktning. Sedan i julas så har de tagit sju poäng på fyra matcher, där den enda förlusten kom mot Manchester United i en match som Wolves såg ut att kunna ställa till med problem i.

Med tanke på att de hade tagit tio poäng på sina femton spelade matcher dessförinnan så är det ett rejält uppsving. De var dessutom nära att ställa till det för Liverpool i FA-cupen och storlaget ska vara tacksamma att det bara blev kryss hemma på Anfield med tanke på hur det mötet avslutades.

Wolves är i alla fall utslagna ur båda cuperna nu efter att ha förlorat en jämn tillställning mot Liverpool i omspelet tidigare i veckan. Med tanke på situationen i tabellen så är det kanske lika bra att de bara har ligaspelet att fokusera på framöver.

Wolverhampton har börjat få igång ett offensivt spel så smått och har lyckats få hål på motståndet i tre av de fyra ligamatcher som spelats sedan jul. City har också släppt in två mål i deras två senaste matcher och har inte gått att känna igen riktigt under senare tid. Med det i åtanke så sticker spelet på att båda lagen gör mål ut för 2.25 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2.25
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:00, söndag 22 januari 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: