Speltips Manchester United – Burnley 18/4: Udda statistik

Axel Sjödin Publicerat: 17 april 2021

Manchester United ställs inför en lätt match på papperet efter deras Europa League-triumf tidigare i veckan. Deras facit mot Burnley säger dock annat.

Manchester United - Burnley

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Den röda sidan av Manchester lär vara ganska nöjda med hur säsongen utvecklat sig under våren då de kopplat ett starkt grepp om andraplatsen och nu i veckan bokat sin plats i semifinalen av Europa League. Där möter de Roma i slutet av april, men först ska de spela ett par matcher i Premier League, Burnley först ut.

Vid första anblick ser detta möte inte alls särskilt intressant ut och det är lätt att tillskriva Manchester United tre poäng utan vidare eftertanke. Men det finns en hel del fascinerande statistik att ta del av inför mötet som många Unitedsupportrar säkert helst vill glömma.

Burnley har nämligen inte förlorat mot Manchester United på lagens nio senaste möten och lyckas de gå obesegrade även på söndag skulle de bli det andra laget i historien som besökt Old Trafford utan att förlora under fem raka möten. Förra årets motsvarande möte vann Burnley faktiskt. Med det sagt så är Manchester United i väldigt fin form så det kommer verkligen inte vara lätt för Burnley att få sitt rekord.

Skadeproblemen för United har också börjat lätta, man hade problem med skador i anfallet ett tag, men nu är det bara Anthony Martial som är värd att notera på frånvarolistan där. Marcus Rashford bör vara redo för spel på söndag och i övrigt så har Ole Gunnar Solskjær i stort sett hela truppen att välja på.

Avtagande form efter landslagsuppehållet

Sean Dyches mannar har inte haft en lätt säsong ifall man jämför med i fjol. De verkar tillslut ha hamnat på säker mark med sju poängs marginal ned till Fulham på nedflyttningsplatsen och en match mindre spelad dessutom. Men än är det inte över och Burnley kommer troligtvis att behöva plocka några poäng till under de sista omgångarna för att vara helt på den säkra sidan.

Inför mötet mot Manchester United så är det inte mycket som talar för vinst mer än just deras tidigare möten. Deras form verkar ha avtagit efter landslagsuppehållet och de har hunnit förlora två bottenmatcher mot Southampton och sexpoängaren mot Newcastle nu senast. Ligatvåan på bortaplan lär inte direkt bli lättare the The Clarets.

Inför den tuffa matchen på söndagen så är Ashley Barnes och Robbie Brady fortsatt borta ur spel. Nick Pope sägs vara redo att ta plats mellan stolparna igen även om han varit tveksam till start under veckan. Dwight McNeil är fortsatt ett frågetecken och ifall han inte kan spela så hade det varit ett rejält bakslag för Burnley.

Trots den imponerande statistiken så lär det bli en för tuff uppgift för Burnley på söndag. Oddsen på en rak vinst för Manchester United är dock bedrövliga, men med tanke på att United släppt in två mål på de sex senaste ligamatcherna och hållit nollan i dubbelmötet mot Granada nu nyligen så känns ett vinst mot noll-spel på United för 2.20 hos Betfair som ett väldigt bra spel här.

  Rygga spelet hos Betfair – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Manchester United vinner mot noll
Odds: 2.20
Bolag: Betfair
Spelstopp: 17:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: