Speltips Manchester United – Burnley 30/12: Trög offensiv

Martin Efvergren Publicerat: 30 december 2021

En uppryckning krävs om Manchester United ska kunna besegra när de nu möts sent på torsdagskvällen i Premier League. Matchen spelas den 30 december 2021 med avspark kl 21:15 på Old Trafford.

Manchester United – Burnley

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter en längre tids speluppehåll var det ett tempofattigt Manchester United som bara lyckades få med sig en poäng i mötet mot Newcastle i måndags. Newcastle tog ledningen tidigt och Cavani kunde kvittera till 1-1 med dryga 20 minuter kvar av matchen. Det blev alltså slutresultatet i en match som Man United inte heller förtjänade att vinna sett till prestationen och matchbilden.

Det var Ralf Rangnicks tredje match i Premier League och den fjärde totalt som Manchester United-manager. I ligan hade han och laget tidigare besegrat Crystal Palace och Norwich med 1-0. Det ger att man nu på 28 poäng efter 17 spelade matcher.

Nu tar man emot ett Burnley som kommer från ett ännu längre uppehåll. De har inte spelat match sedan den 12:e december då man spelade 0-0 hemma mot West Ham. Det gör att man bara har spelat 15 matcher totalt, på vilka man tagit 11 poäng.

Deras trend är emellertid ganska god då man bara har förlorat en av sina sex senaste matcher. Visserligen har man kryssat fyra av dessa matcher och statusen är förstås något osäker med tanke på att det var nästan tre veckor sedan man spelade match.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnål historik

Manchester Uniteds insats mot Newcastle var ett klart steg tillbaka för Ralf Rangnick och hans manskap. Hans ambition har varit tydlig i det att han primärt vill förbättra defensiven. Det har han gjort med tanke på att man bara har släppt in ett mål tre matcher – men offensivt måste det snart också börja hända grejer.

Till den här matchen har man Bruno Fernandes avstängd och det lär inte direkt stärka möjligheterna att få fart på anfallsspelet. För det lär krävas mer om man ska bryta ner ett Burnley som varit väldigt svårslagna på sistone. Man har kryssat mot starkt motstånd i form av Chelsea, Wolverhampton och West Ham och endast släppt in ett mål totalt i de här tre matcherna.

I fyra av Burnleys fem senaste matcher har det gjorts under 2.5 mål. Därtill har man gått mållösa från sina tre senaste matcher. Vad gäller Manchester United har det också varit väldigt målsnålt på sistone. I deras fyra senaste matcher har det gjorts under 2.5 mål.

Tittar vi på dessa siffror är det mycket som talar för att även det här kommer att bli en tät och målsnål tillställning. Frågan är bara vad uppehållet gjort för Burnleys räkning. Eventuellt kan de vara en aning ringrostiga, men att döma av Man Uniteds senaste matcher är det inte mycket som talar för en överkörning från hemmalagets sida.

Därför tycker jag att ett underspel känns klart spelvärt. Mitt spel blir att det kommer göras under 3 mål (asian handicap) till 1.73 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.73
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:15, torsdag 30 december 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: