Speltips Manchester United – Leeds 14/8: Rivalmöte

Martin Efvergren Publicerat: 12 augusti 2021

Lördagens Premier League rivstartar med rivalmötet Manchester United mot Leeds United. Matchen spelas den 14 augusti med avspark kl 13.30 på Old Trafford.

Manchester United – Leeds

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rivaliteten mellan Manchester United och Leeds United går långt tillbaka. Nu ställs de mot varandra i den första omgången av Premier League säsongen 2021/22.

Manchester United svarade för en stark förra säsong där man lyfte sin position till en andraplats i ligan. Med tanke på de senaste årens idoga underpresterande var det ett stort steg framåt för Ole Gunnar Solskjaers manskap.

Nu går man in i en säsong där man lär möta hårdare konkurrens från lag som Chelsea och Liverpool. Truppen är, än så länge, till stora delar intakt, där Raphael Varane och Jadon Sancho är de stora tillskotten.

Förra säsong var den stora återkomsten till finrummet för den före detta storklubben Leeds. Och man gjorde det med bravur. Marcelo Bielsas högintensiva fotboll stod sig väldigt väl även Premier League och laget slutade på en, mer än godkänd, nionde plats.

Under sommaren har man förstärkt truppen med, framförallt, Junior Firpo från Barcelona och Jack Harrison från Manchester City. Spelare som Alioski och Douglas har lämnat men man har inga bärande pjäser på minuskontot.

Det är dock osäkert om Junior Firpo kommer till spel i premiären på grund av en lättare skada. Även Diego Llorente och Jamie Shackleton lär saknas. Hos hemmalaget finns Marcus Rashford, Alex Telles, Jesse Lingard och Phil Jones på skadelistan. Även nyförvärven Sancho och Varane har dragits med småskador.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos william hill!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Högintensivt

Manchester United är klara favoriter i den här matchen där ett rakt spel på hemmalaget ger cirka 1.56 gånger pengarna.

Som alltid är läget emellertid ganska ovisst inför en ligapremiär. För en vecka sedan genrepade Man United mot Everton i en match som man vann med hela 4-0. Startelvan i den matchen var väldigt lik det vi såg förra säsongen då nyförvärven saknades. Maguire och Lindelöf bildade mittlås i en fyrbackslinje och flyttryktade Martial startade som nia.

För Leeds del har det gått ganska knackigt under försäsongen där man förlorat tre av sina fyra senaste matcher. I genrepet mot Villareal fick man dock med sig ett kryss då man spelade 2-2 mot Villareal.

Vad vi vet om de här båda lagen, baserat på förra säsongens siffror, är att de är offensivt inriktade och det oftast blir många mål i deras matcher. Båda snittade över 3 (insläppta/gjorda) mål per match förra säsongen, vilket gjorde dem till seriens andra och tredje mest målrika lag.

Slutsatserna av de två mötena mellan Man United och Leeds förra säsongen är mer tvetydiga. Det första mötet, på Old Trafford, blev en galen tillställning som slutade 6-2 till hemmalaget. Men matchen i Leeds slutade mållös.

Här lär vi hursomhelst kunna vänta oss en högintensiv matchbild mellan två lag som vill sätta plattan i mattan från start. Mycket talar för att det kommer göras ett par mål i den här matchen.

Därför blir mitt spel att båda lagen kommer göra mål samt att det totalt görs över 2.5 mål. Det spelas till 2.02 gånger insatsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 2.02
Bolag: William Hill
Spelstopp: 13:30, lördag 14 augusti 2021
TV:  Viasat Ultra
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: