Speltips Manchester United – Liverpool 13/5: Tidigare uppskjuten

Simon Pålsson Publicerat: 12 maj 2021

Manchester United och Liverpool skulle ha spelat mot varandra förra helgen, men mötet sköts upp till att spelas torsdagen den 13 maj 2021.

Manchester United - Liverpool

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Som säkerligen ingen har missat skulle Manchester United och Liverpool ha spelat förra helgen, men då sköts matchen upp efter att hundratals supportrar till Manchester United tagit sig in på planen inför matchen för att protestera mot ägarna i den engelska storklubben.

Nu fick man trycka in matchen i det täta spelschemat här på slutet och det gör att förutsättningarna är lite speciella, med Manchester United som spelat match såväl i söndags som i tisdags.

Liverpool kommer till matchen med extrem press. Det finns en liten chans att nå Champions League nästa säsong, men då måste Jürgen Klopp leda sitt lag till idel vinster i slutet. Då ska man ha med sig att laget bara har vunnit en av sina fyra senaste matcher.

Manchester United är också en rival och ett bra lag, högre placerade i tabellen dessutom, som knappast vill hjälpa Liverpool på traven. Det enda som talar emot Manchester United är möjligen att man inte har så mycket att spela för i Premier League. Man är redan klara för Champions League.

Dagens bästa speltips

Manchester United valde att vila många spelare senast och föll då mot Leicester City med 1-2 på hemmaplan. Det var en missräkning – för Liverpool. Tack vare den matchen har man nu tappat tätkänningen igen och det mesta pekar nu på att man missar Champions League.

Men det var uppenbart att Manchester United prioriterade den här matchen istället och det kan man såklart tycka vad man vill om. Men då Manchester United spelat tre matcher inom loppet av fem dagar fanns det inte mycket att orda om. 48 timmars vila räcker inte för att kunna spela med samma startelva – den starkaste – tre gånger om för Manchester United.

Det gör att det inför det här mötet kommer till stora förändringar i startelvan för Manchester United, som däremot inte kan ha med Harry Maguire, Daniel James, Phil Jones eller Anthony Martial i laget på grund av skador. Den startelva som Manchester United nu formerar blir dock väldigt lik den starkaste möjliga.

I Liverpool finns det fortfarande problem med mittbackarna, men Fabinho väntas spela som en av mittbackarna när Ozan Kabak kan behöva stå över. Jordan Henderson och Naby Keita ser också ut att missa, samt de tre skadade mittbackarna (som jag inte orkar nämna vid namn) som varit borta hela året.

Liverpool har faktiskt bara en vinst på tio försök borta mot Manchester United i alla tävlingar. Det är bara en av sakerna som talar för att man får det svårt här. Manchester United kommer också att vara extremt motiverade, men samtidigt har den engelska storklubben ingenting att spela för.

Över 2,5 mål spelas till 1,72 gånger såsen hos bet365. Nu kan det äntligen bli en underhållande, mer avslappnad, toppmatch i Premier League igen.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1250 spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,72
Bolag: bet365
Spelstopp: 21:15, torsdag 13 maj 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: